SERVEIS SOCIALS
Balears 31/01/2017

El Consell de Mallorca vol evitar desallotjaments de famílies sense una llar alternativa

L'IMAS, l'Agència de Disciplina Urbanística i Territori han signat un protocol d'actuació per ajudar persones en risc d'exclusió residencial

M. T.
1 min
Teresa Vallespir, Margalida Puigserver, Mercedes Garrido i Bartomeu Tugores, durant la signatura del conveni.

PalmaDiferents departaments del Consell de Mallorca han signat aquest dimarts un conveni per evitar el desallotjament de persones sense cap altra alternativa residencial.

El protocol a seguir s'aplicarà quan el Servei d'Expropiacions ordeni el desallotjament d'edificis que siguin la residència habitual de famílies considerades en risc d'exclusió residencial.

Les famílies beneficiades

Aquestes són famílies els ingressos de les quals provenen únicament de les persones més majors; de famílies en les quals tots els membres estan a l'atur o sense ajudes; els nuclis monoparentals amb menors a càrrec seu i les famílies algun membre de les quals tingui una discapacitat igual o superior al 33%.

Representants de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), del departament de Territori i Infraestructures, i de l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial (ADU) han signat el protocol.

El paper de l'IMAS

El document estableix que quan les actuacions de l'ADU o el Servei d'Expropiacions poden donar lloc al desallotjament d'una família de la seva residència habitual, es comunicarà a les persones afectades l'existència d'aquest protocol i se'ls informarà que han de contactar amb l'IMAS.

L'IMAS s'encarregarà d'analitzar si hi ha aquesta situació de risc i d'elaborar un informe per tal de confirmar o no la seva impossibilitat per accedir a un habitatge alternatiu.

En cas que no disposin de cap alternativa, l'IMAS traslladarà l'informe a l'ADU, al Servei d'Expropiacions i a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), que s'ha d'encarregar de cercar-hi una solució alternativa abans que es produeixi el desallotjament.

stats