Balears 31/07/2017

El Consell de Govern declararà l’emergència habitacional a Eivissa

El Consell d’Eivissa augmentarà “substancialment” el nombre d’inspectors, que ara mateix és de només sis funcionaris

Armando Tur
2 min
El grup Podem-Guanyem del Consell d'Eivissa, a una imatge d'arxiu

EivissaEivissa es podrà declarar des d’aquest divendres en “emergència habitacional”. Ho ha anunciat avui la vicepresidenta primera del Consell i secretària general de Podem a Eivissa, Viviana de Sans, qui celebrava la “victòria momentània” després d’haver aconseguit que el Consell de Govern incorpori aquest terme al decret que aprovarà aquesta setmana. Aquesta aprovació serà més que una declaració d'intencions, ja que convertirà l’illa en una zona lliure de pisos turístics, com també farà amb la ciutat de Palma. “És un gran èxit de Podem a Eivissa”, ha assegurat De Sans. A més, s’han de concretar mesures autonòmiques que podrien implicar una major inversió en habitatge públic o en incentius fiscals al lloguer anual.

Tot i això, des d’Eivissa, que a la pràctica ja estava lliure d’aquest tipus de lloguer, també s’han de fer deures. És per això que De Sans ha anunciat un augment “substanciós” d’inspectors que es dediquin “només a controlar el lloguer turístic”, més quan al departament de Turisme del Consell només treballen sis funcionaris que, a més, no es dediquen exclusivament a la detecció de pisos il·legals. Per poder saltar-se les limitacions de l’Estat amb vista a l’augment de plantilla, De Sans ha explicat que els serveis jurídics del Consell han de preparar “un informe jurídic prou potent per augmentar la plantilla actual”.

Per De Sans, la lluita contra els lloguers il·legals implica la imposició de multes –recordem que la nova Llei turística projecta sancions de fins a 400.000 euros– i espera que “l’estiu vinent es posin multes”. Sobre aquest aspecte, el diputat de Podem Aitor Morrás ha recordat que no es persegueix ingressar doblers amb les sancions, sinó “afavorir el mercat de lloguer de tot l’any”. De fet, per Morrás és tota una declaració d’intencions el fet que aquelles sancions que es posin per lloguer il·legal es poguin reduir un 80% si s’ofereixen al mercat de lloguer de tot l’any.

stats