Balears 27/09/2016

El Consell Escolar reclama una inversió de 1.000 milions d'euros a educació per al 2017

Creu necessària una injecció adequada "per a l'atenció a l'àmbit educatiu en tota la seva extensió"

Ara Balears
1 min
Reunió d'aquest dilluns al CEIB

PalmaEl Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) demana una inversió no inferior a 1.000 milions d'euros a Educació per al pressupost de 2017. És a dir, el 3,6% del PIB del 2015. Pel CEIB, és necessari "establir una inversió adequada i suficient per a l'atenció a l'àmbit educatiu en tota la seva extensió".

El CEIB es va reunir aquest dilluns en un ple que adoptà per unanimitat aquesta decisió. El CEIB assegura en un comunicat que "no ignora ni les dificultats econòmiques pròpies de les Illes ni la realitat del dèficit en el finançament estatal per a la nostra comunitat autònoma". En aquest sentit, assumeixen que aquestes qüestions "no faciliten" aquesta petició, però que "tampoc no podem oblidar les promeses electorals".

El CEIB assegura que es posarà a l'abast de totes les entitats i organismes "que denunciïn el maltractament del poble balear en matèria de finançament estatal" i d'aquells que "exigeixin la dignificació de la inversió estatal sobre la nostra comunitat autònoma".

D'altra banda, amb relació al ple d'aquest dilluns, des de FAPA Mallorca es critica que no es parlàs d'infraestructures, ràtios i atenció a la diversitat, i que es va dedicar "més d'una hora a escoltar el discurs sobre les escoles superiors d'ensenyaments artístics", de les quals lamenten la "poca competència" que tenen. També critiquen que el juny es va demanar la compareixença del director de l'Ibisec, i que aquest dilluns no va dirigir-s'hi.

stats