Balears 31/05/2017

El Consell crearà direccions insulars per assumir les competències de turisme i joventut

El nou organigrama també deixa un espai per a política lingüística

Carmen Buades
1 min
Ple d'avui del Consell de Mallorca. / I. BUJ

PalmaEl Consell de Mallorca ja ha posat en marxa la maquinària per assumir les competències que el Govern li ha de traspassar aquesta legislatura. Durant aquest dimecres s'ha tancat un nou organigrama, que es presentarà demà i que preveu la creació, per exemple, de la direcció insular de joventut i una altra de destinada a les competències de turisme (promoció turística i ordenació, una àrea que ja controlen la resta de consells insulars).

S'aprofitarà el canvi per introduir-hi de nou la direcció insular de política lingüística, desapareguda la legislatura passada, una mesura defensada pels membres del Pacte i exigida en nombroses ocasions per El Pi, però que fins ara no s'havia materialitzat. No obstant això, s'està plantejant que aquesta àrea deixi de dependre del Departament de Cultura i passi a formar part de Presidència.

De Presidència dependria també una altra nova direcció insular, en aquest cas de participació ciutadana, que hauria de gestionar els processos participatius que es fan, per exemple, en temes com el pla d'equipaments comercials o el PIAT (Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics).

Una nova peça de l'organigrama d'Infraestructures s'encarregarà de la ITV quan s'internalitzi el servei i el gabinet de comunicació passarà a ser també una direcció insular, fet que permetrà, segons expliquen des del Consell, "reforçar les tasques de comunicació i fer-la més d'acord amb el segle XXI".

stats