Balears 03/03/2017

El Consell d’Eivissa tornarà a sortir al carrer a rendir compte davant els ciutadans

La segona edició del ‘Consell surt a la Plaça’ es celebrarà el proper dia 11 de març i costarà sis mil euros menys que la primera

2 min
De Sans a l'esquerra i Santiago a la dreta a la presentació

El Consell d’Eivissa celebrarà el proper dia 11 de març la segona edició del programa 'El Consell surt a la Plaça', un programa en el qual els consellers de la màxima institució eivissenca atenen a totes les preguntes, queixes i surgències que durant dos hores vulguin fer tots els ciutadans que s’apropin, en aquest cas, al Passeig de les Fonts de Sant Antoni de Portmany. En aquesta segona edició es compta amb novetats, com el fet que “hi haurà representants de l’Ajunament” amfitrió o que es pujaran les actes de “tot el que es digui” per tal que els participants “en puguin fer un seguiment”, segons ha explicat la Directora insular de Transparència, Gloria Santiago.

En aquest sentit Santiago ha explicat que “en poques setmanes” es presentarà el portal de Participació i que “s’estrenarà amb diverses consultes” que podrien ser vinculants. En aquest sentit la Vicepresidenta del Consell, Viviana de Sans, ha recordat que fa un any ja es va fer una “consulta telemàtica” sobre la idoneïtat de desdoblar o no un tram de la carretera de Santa Eulària, però que no es va poder fer una consulta “perquè no existia, ni existeix encara, una Llei de Consultes balear”. “Ens reservem dir què és el consultarem perquè encara no està consensuat amb tot l’equip de govern”, ha afegit de Sans qui ha apuntat a que podrien ser aspectes relacionats amb el departament de Mobilitat. “Vull recordar que el nostre compromís es preguntar tot allò que ocupi més de dos legislatures i que suposi un cost superior al 10% del pressupost de la institució”, ha conclòs.

Un dels aspectes que més polèmica va aixecar la primera edició del ‘Consell a la Plaça’ va ser el seu preu, prop de 8.500 euros i que enguany es redueixen a 2.500. “No volem que el preu resti protagonisme a l’acte”, ha explicat de Sans. Aquesta davallada de preu s’ha assolit, segons ha explicat Santiago, pel fet que l’Ajuntament de Sant Antoni té un equip de so “molt potent” en propietat i que no caldrà llogar-ne un. A més Viviana de Sans ha sumat el fet que “no se’n farà tanta publicitat” perquè “la primera edició era una cosa molt nova i que, fins i tot, podia ser difícil d’imaginar per a la ciutadania”, però ara ja és un programa “conegut”.

La mecànica de l'acte serà idèntica a la que ja es va celebrar al Parc de la Pau de Vila. El debat començarà amb una breu intervenció de benvinguda del president, Vicent Torres. Posteriorment, la vicepresidenta primera introduirà el debat i cadascú dels assistents podrà sol·licitar la paraula una única vegada amb dos torns d'intervenció de 3 minuts cadascun, al qual seguirà la resposta del conseller o consellera, també de 3 minuts per a cada intervenció, com a màxim. Les preguntes hauran d'estar relacionades amb assumptes relacionats amb la responsabilitat de gestió de cada conseller, i no s'acceptaran les intervencions que siguin ofensives o irrespectuoses. Les preguntes i les respostes, a més, seran recollides en una acta i es pujaran i podran ser consultades al Portal de Transparència del Consell.

stats