Balears 30/11/2017

El Consell d’Eivissa tindrà més de 100 milions d’euros l’any vinent

És un 8,5% més que l’any passat i se supera el rècord històric de doblers que gestionarà aquesta administració illenca

Armando Tur
2 min
Viviana de Sans, Vicent Torres i Gonzalo Juan durant la presentació

EivissaEl Consell d’Eivissa disposarà l’any 2018 d’un pressupost de més de 100,5 milions d’euros. És un 8,5% més que els doblers que han tingut enguany i representa la xifra més alta de diners que ha tingut mai aquesta institució en la seva història. El Consell ha volgut també comparar les xifres amb les del 2013, considerat “el pitjor any de les retallades”, i ha remarcat que l’any vinent seran un 47% més altes. La partida més important és la d'inversions, que s’emporta 30 milions d’euros. L’obra més gran que executarà l’executiu illenc serà el del desdoblament del primer tram de la carretera de Santa Eulària, des del triangle de Jesús fins a l’encreuament de Can Clavos, a més de la variant de Jesús, una obra conjunta que tindrà un cost de 7,5 milions d’euros.

A més a més, el futur campus educatiu de Sa Coma també veurà enguany una important injecció econòmica de 3 milions d’euros, i el centre de baixa exigència del Gorg es començarà a construir gràcies a l’aportació d’1,5 milions d’euros, als quals s’han de sumar les municipals, que farà enguany el Consell. La millora d’algunes zones turístiques també representa una de les despeses més importants d’aquest pressupost, amb una previsió de despesa de 2 milions d’euros, la meitat dels quals aniran destinats, directament, al Pla estratègic de Sant Antoni.

Malgrat aquestes xifres, la presentació dels pressupostos ha estat marcada per les reivindicacions i no per les celebracions. El president del Consell, Vicent Torres, ha denunciat que “encara que el Consell ha assumit noves competències”, el nombre de treballadors de la màxima institució illenca és “inferior” al de 2011. De fet, fa sis anys la màxima institució tenia 850 treballadors i ara mateix no s’assoleixen ni els 640. “Tenim les mans fermades”, ha lamentat Torres, qui ha criticat fortament que “malgrat tenir els comptes sanejats”, la llei Monoro no els permet contractar. També han contractat el sistema de finançament autonòmic recordant que “el 67% dels diners que rep el Consell procedeixen del Govern balear.

Els socis minoritaris del govern, Podem-Guanyem, han volgut remarcar l’increment de la partida destinada a Serveis Socials, especialment aquella que va destinada a assistència a persones amb discapacitat, que augmenta un 40%. A més a més, creixerà la cartera de Serveis Socials que s’ofereixen a Eivissa i que contindran alguns programes als quals ara només es podia accedir traslladant-se a Mallorca.

stats