Balears 23/02/2018

El Consell d’Eivissa demana al Govern que limiti els vehicles que arriben a l’illa

Els partits progressistes s’uneixen en el darrer ple de la institució en una moció en la que el PP ha votat en contra al·legant “deslleialtat” al Consell d’Alcaldes

Armando Tur
2 min
Una imatge del ple d'aquest matí

EivissaEl Consell d’Eivissa demanarà al Govern balear que limiti el nombre de vehicles que arriben a Eivissa. Així ho ha aprovat avui el ple gràcies a una moció presentada pel grup Podem-Guanyem que el PSOE volia dur més enllà amb una declaració institucional que no ha pogut ser possible per l’oposició del Partit Popular. A l’exposició de motius la portaveu de Podem-Guanyem, Viviana de Sans, s’ha fet ressò d’un estudi impulsat per la Ibiza Preservation Found del qual es desprenen dades com que a Eivissa l’índex de motorització és de 963 vehicles per cada 1.000 habitants, duplicant la mitjana estatal, i que a l’estiu es concentren a l’illa uns 18.000 vehicles de lloguer, “la majoria dels quals no estan ni matriculats a Balears”.

Aquest ha estat el fil que ha pres el Partit Popular per a votar en contra de la moció. El portaveu del grup Popular del Consell d’Eivissa, Mariano Juan, ha assegurat que “no seria difícil estar d’acord amb això” però que el seu grup anava a votar en contra “per respecte al Consell d’Alcaldes”. Juan assegura que en la darrera reunió entre el president del Consell Insular i els alcaldes ja es va demanar un estudi de càrrega per saber “quina és la situació i quines són les possibles solucions”. Juan ha posat en entredit que la motivació de Podem-Guanyem es basi en un estudi de càrrega de 2016 i, alhora, es permeti que el Consell encomani un altra estudi enguany. Juan creu que aquest fet “desacredita al Consell d’Alcaldes”, ja que allà “es prenen unes decisions” i després “els socis de govern del president Torres en prenen unes altres”.

De Sans ha defensat assegurant que aquesta argumentació no és real. La portaveu de Podem-Guanyem ha explicat que el nou estudi que ha encomanat el Consell d’Alcaldes “s’ha de fer” i ha defensat al president Torres el qual ha fet “allò que s’havia de fer”. De Sans creu que és “molt diferent” tenir només una foto fixa que “poder tenir un estudi amb dos anys de diferència” el qual no només “dóna dades” sinó que “dibuixen una tendència”.

Desdoblament de Ca na Negreta

D’altra banda el Consell ha adjudicat avui les obres per desdoblar el tram de Ca na Negreta de la carretera de Santa Eulària, així com la variant de Jesús. L’empresa que s’encarregarà serà la unió temporal entre TECOPSA i Hermanos Parrot S.A, per un import total de 14.509.231 euros amb un termini d’execució de 18 mesos. El desdoblament s’ha aprovat per unanimitat després que l’equip de govern presentés la proposta al ple per via d’urgència, el que ha obligat al PP a demanar un recés de més d’una hora per poder estudiar tota la documentació.

stats