Balears 22/08/2017

El Consell d’Eivissa ha demanat als ajuntaments si volen permetre el lloguer turístic en plurifamiliars

Els ajuntaments tenen dos mesos per zonificar i poder explicar si volen permetre el lloguer als plurifamiliars, encara que el Consell manté l’alerta per “emergència d'habitatges"

Armando Tur
1 min
Els cinc alcalde de l'illa, reunits amb el president del Consell, a una imatge d'arxiu

EivissaEl Consell d’Eivissa ha demanat als cinc ajuntaments de l’illa que expliquin si volen establir “zones aptes per a comercialització d’estades turístiques en habitatges d’ús residencial”. Ho fan per escrit i complint amb la nova Llei turística, que estableix que el Consell Insular ha de delimitar el lloguer turístic prèvia consulta als ajuntaments.

Així, ara els consistoris eivissencs tindran un màxim de dos mesos per manifestar si volen permetre les estades turístiques en alguna part del seu municipi (o a tot, si així ho volen), especificant si aquesta admissió serà aplicable també a edificis plurifamiliars. A més, hauran de delimitar en un plànol adjunt en quines zones s’apliquen els permisos o restriccions assenyalats.

El Consell d’Eivissa ha volgut recordar, mitjançant una nota de premsa, que la institució va assolir el compromís que el Pla d’Intervenció en Àmbit Turístic (PIAT) –i, si és necessari, el PTI– no autoritzaria el lloguer turístic en edificis plurifamiliars al conjunt de l’illa “mentre es pateixi l’actual situació d’emergència d'habitatge”. És per això que des del Consell asseguren que encara que s’hagi de consultar primer els ajuntaments, “no significa que s’hagi d’admetre l’activitat en totes les modalitats d’habitatges”, ha explicat el director insular de Turisme, Vicent Torres ‘Benet’.

Recordem que Santa Eulària del Riu va ser el primer municipi de les Balears a incloure la prohibició de lloguers turístics en edificis plurifamiliars a les seves Normes Subsidiàries, i Vila ja va anunciar que el seu nou Pla General d’Ordenació Urbana inclourà aquesta prohibició explícita. Només Sant Joan de Labritja ha expressat estar obert a estudiar aquest tipus de lloguer.

stats