Balears 05/12/2017

El Consell estudiarà presentar al·legacions a la paralització de l'esbucament de la Feixina

Creuen que la decisió dels jutjats era "previsible", però asseguren que no veuen "res a rectificar"

C. Buades
1 min
El conseller insular de Patrimoni, Francesc Miralles.

PalmaEl Consell de Mallorca estudiarà la setmana que ve si presenta al·legacions a la decisió dels jutjats de frenar la demolició del monument franquista de la Feixina després de suspendre l'acord del ple de juliol que rebutjava la catalogació del memorial com a Bé d'Interès Cultural.

"Presumiblement" es presentaran aquestes al·legacions, ha afirmat aquest dimarts el conseller de Patrimoni, Francesc Miralles, qui ha assegurat que la decisió es prendrà després d'una reunió, la setmana que ve, amb els serveis jurídics de la institució insular.

En qualsevol cas, des del Consell consideren que la decisió de no protegir la Feixina –i, per tant, permetre que l'Ajuntament de Palma continuàs endavant amb la demolició– era "ajustada a dret" i a partir "dels informes tècnics pertinents".

És per això que Miralles assegura que al Consell no veuen "res a rectificar" i, si bé acaten i respecten una decisió judicial que consideren "previsible", consideren que la decisió de la comissió insular de Patrimoni va obeir als criteris tècnics que neguen valor patrimonial, històric o arquitectònic al monument de la Feixina.

stats