Balears 24/08/2016

El conflicte de la bugaderia Alfesa s'haurà de resoldre als tribunals

L'amo del negoci, que deuria diverses nòmines a uns 35 treballadors, no s'ha presentat al TAMIB

Jaume Vinyas
1 min
Els treballadors afectats van protagonitzar una plantada davant la bugaderia, a finals de juliol.

PalmaLa cinquantena de treballadors afectats pel tancament de la bugaderia Alfesa, a Palma, hauran de recórrer a la via judicial per intentar cobrar les mensualitats pendents, després del fracàs de l'acte de conciliació convocat aquest dimecres al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB). L'empresa no s'hi ha presentat i el sindicat CGT, que actua en representació dels treballadors, calcula que aquesta mateixa setmana interposaran la demanda. No serà l'única acció judicial, segons ha explicat a l'ARA Balears el representant sindical, Carlos Martini. A final de mes, interposaran una demanda penal pel tracte humiliant, "d'esclavitud", que els propietaris del negoci van imposar als treballadors, tots ells estrangers.

Segons Martini, uns 35 treballadors van quedar al carrer quan a final de juliol l'amo del negoci va decidir tancar-lo sobtadament. Una quinzena més, acomiadats amb anterioritat, s'han sumat a la demanda col·lectiva després de llegir la notícia a la premsa.

El propietari de la bugaderia, Nelson Juliol A. L., va ser detingut i passà a disposició judicial el passat dia 4 d'agost. Després d'acollir-se al dret a no declarar, quedà en llibertat, tot i que se li retirà el passaport. Segons els investigadors, el deute amb els treballadors podria arribar als 150.000 euros.

stats