TRIBUNALS
Balears 05/12/2016

Condemnat a 8 anys de presó l'acusat de robar en dos apartaments i calar-hi foc

L'Audiència de Palma considera provat que Daniel Rodríguez va entrar, el novembre de 2014, dins uns habitatges del Toro i hi va provocar un incendi

Xesc Adrover
2 min
El judici contra l'acusat de robar a varis apartaments i calar foc a un d'ells es va celebrar fa dues setmanes/ISAAC BUJ

PalmaLa secció primera de l'Audiència de Palma ha condemnat Daniel Rodríguez Díez de Ure, l'home acusat de robar, el novembre de 2014, dins uns apartaments del Toro, veïns del seu, i després calar-los foc, a 6 anys de presó per un delicte d'incendi i a 2 anys per un delicte de robatori amb força en casa habitada.

Així mateix, la sentència el condemna a no acostar-se a la propietària dels apartaments on va calar foc. Com a responsable civil, haurà d'indemnitzar amb quasi 130.000 euros les companyies asseguradores, i amb 10.700 euros i 2.700 euros els propietaris dels immobles afectats pels danys provocats per l'incendi i pel robatori, respectivament.

Durant el judici, duit a terme ara fa dues setmanes, l'acusat va negar els fets i va explicar que va botar per les terrasses dels apartaments veïns per avisar que hi havia foc a l'edifici. Rodríguez Díez de Ure va assegurar que es guanyava bé la vida i que "no tenia cap necessitat de fer una cosa així".

Per contra, el tribunal ha considerat provat que el 25 de novembre de 2014 el processat va entrar dins l'apartament contigu al seu, propietat d'una ciutadana britànica, on va robar un desengramponador, un trepà, un microones, una bossa de mà i unes ulleres de sol. Tot seguit, va calar foc a l'habitatge, mitjançant la provocació de tres focus distints: un a la sala d'estar i dos a una habitació.

Seguidament, va entrar dins l'apartament contigu a aquest, també propietat de la ciutadana britànica, on va robar una figura platejada i un carregador de mòbil. A aquest apartament també hi va pegar foc, amb quatre focus distints, dos a sengles llits d'una habitació i dos a la sala d'estar. Després va intentar entrar dins un tercer apartament, propietat d'un altre ciutadà britànic, on va provocar danys valorats en més de 2.700 euros en intentar rompre la vidriera de la terrassa.

Unitats dels bombers i de la Guàrdia Civil de Palmanova es varen traslladar al lloc dels fets. L'acusat els va dir, tot i saber que no era vera, que dins l'apartament de la seva veïnada hi podia haver una dona major. Diversos agents varen resultar intoxicats com a conseqüència de la inhalació de fum.

El Ministeri Fiscal sol·licitava per a l'acusat un total de 14 anys de presó, mentre que la defensa en demanava l'absolució i, subsidiàriament, en demanava 2 per l'incendi i un pel robatori amb força.

stats