Balears 12/06/2017

"És completament absurd que el govern afirmi que la proposició de llei està viciada d'inconstitucionalitat"

Aliança Mar Blava afirma que s'ha seguit el procediment correcte a l'hora de fer la proposició de llei contra les prospeccions

Ara Balears
1 min
Una protesta contra les prospeccions. / ARA BALEARS

PalmaAliança Mar Blava veu "absurda" la posició del govern espanyol de declarar la Mediterrània lliure de prospeccions. Pel col·lectiu, la resposta de l'executiu central al Govern és un "autèntic desvari", ja que "la proposta de llei no només no és inconstitucional, sinó que ha seguit fidelment el tràmit que marca l'article 87 de la Constitució".

En un comunicat emès aquest dilluns, Aliança Mar Blava recorda que és per aquesta raó que les "assemblees de les comunitats autònomes tenen la capacitat de promoure lleis a Espanya". Cal recordar que aquesta proposició de llei va ser registrada de manera conjunta pels grups del Parlament i aprovada per unanimitat l'abril passat.

"L'única cambra que pot legislar sobre matèries de competència de l'Estat és el Congrés, i és precisament el procediment que s'ha seguit. És per això que és completament absurd que el govern afirmi que la proposició de llei està viciada d'inconstitucionalitat".

Aliança Mar Blava considera que es comet un error cada vegada que es considera la proposició com una norma autonòmica, ja que la protecció de les aigües de la mar Mediterrània és competència estatal.

stats