Balears 03/03/2017

Company: "Hi ha coses que no han de tornar. La història ens acompanya a tots"

L'exconseller d'Agricultura presenta més de 2.000 avals a la candidatura a presidir el PP, el doble que l'expresident José Ramón Bauzá

Jaume Vinyas
2 min
L'exconseller d'Agricultura, Biel Company, entregant els avals a la seva candidatura

PalmaLa batalla per la presidència el PP ja ho té tot gairebé a punt. Els dos precandidats, Biel Company i José Ramón Bauzá, han presentat, aquest divendres, els avals a les seves respectives candidatures. El primer torcebraç, l'ha guanyat Company: l'exconseller n'ha presentats 2.022 i Bauzá, uns 1.100. El partit els haurà de validar i anunciarà, a les 17 h, la formalització de les candidatures. Fonts del partit han assenyalat que, segurament, no hi haurà temps per validar-los tots, però que, com que només se'n necessiten 90 per donar per bona la candidatura, serà suficient.

Per saber-ne més: Company, el "regionalista" que vol liderar el PP

Company ha estat el primer a formalitzar l'entrega dels avals i s'hi ha presentat acompanyat per una cinquantena de persones, algunes d'elles alts càrrecs del partit. El secretari general, Tià Sagreras; el portaveu, Llorenç Galmés; la portaveu parlamentària, Marga Prohens, i el diputat Antoni Gómez, entre d'altres, han volgut oficialitzar el suport a Company. Bauzá, en canvi, s'hi ha presentat envoltat per una quinzena de persones, cap d'elles amb responsabilitats a l'aparell del partit.

"Aquesta és la grandesa de la democràcia", ha dit Bauzá quan li han demanat per la presència de Gómez, exvicepresident i mà dreta de Bauzá quan era president, a la candidatura de Company. L'expresident ha insistit en la voluntat integradora de la seva candidatura i ha tornat a apel·lar a la "unitat del partit". Amb tot, en unes declaracions anteriors, a primera hora del dematí, Bauzá ha criticat el Grup Parlamentari del PP, al qual ha acusat de "defraudar la militància". "No estan executant els acords que es van prendre en ponència en el darrer Congrés", ha lamentat, i ha posat l'exemple de la votació de la derogació de la Llei de símbols, en què el PP no va votar en contra. La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha declinat respondre les crítiques de Bauzá. Gómez tampoc no ha volgut explicar el seu suport a Company recorrent al ja gastat tòpic de l'"avui no toca".

Company i el pes de la història

El favorit per obtenir la presidència el proper dia 26 de març ha assenyalat que "no és un drama" que no s'hagi aconseguit una candidatura única i ha deixat entreveure que no comptarà amb Bauzá després del Congrés. "Ja tenim una candidatura que integra totes les sensibilitats; si algú vol un càrrec, que ho digui ja avui", ha afirmat.

Company no ha volgut carregar expressament contra l'expresident, però davant la insistència dels periodistes ha acabat dient que "algunes coses no han de tornar" i "la història ens acompanya a tots".

L'exconseller ha reclamat "joc net" durant la campanya. "Ens coneixem massa tots per saber qui tira la pedra i amaga la mà", ha advertit després d'apel·lar als valors que, segons el seu parer, han caracteritzat històricament el PP: "seny, respecte, humilitat, senzillesa i proximitat".

stats