Balears 22/03/2017

Els camps del Collera i l'Alaró, tancats per la brega

La FFIB ha demanat a la Comissió Antiviolència que informi dels fets l'Oficina de Defensa del menor

Anna Schnabel
2 min
El Comité de Competició de la FFIB tanca dos camps per la brega del partit d'Alaró

PalmaEl Comitè de Competició de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) ha acordat aquest dimecres que tancarà els terrenys de joc de l'Alaró i el Collera. Aquesta mesura cautelar, que podria prolongar-se fins al final de la investigació, ha estat dictaminada després que el comitè visionés de nou les imatges de la batalla campal de diumenge que han fet la volta al món i n'analitzés altres elements de prova que tenia a l'abast.

En el mateix sentit, també ha suggerit a la Comissió Antiviolència que la informació de què disposa la Federació sigui entregada a l'Oficina de Defensa del Menor de les Balears per tal que "avaluï els danys soferts pels menors per haver estat testimonis directes del comportament dels seus pares i acordin les mesures correctores procedents".

Els fets han estat considerats pel Comitè com "una infracció molt greu" que provocà una "situació de violència excepcional col·lectiva", així com un risc de patir lesions tant per als que intervingueren en el joc com per persones de fora de la Federació.

El Comitè, a més, dona per finalitzat el partit de diumenge, tenint en compte la gravetat dels fets i amb la finalitat d'evitar que els jugadors hagin de fer front a la "situació gens recomanable d'haver de reprendre el partit", amb els danys emocionals que això podria ocasionar. També ha acordat que les conductes que provocaren la suspensió del mateix poden dur a sancionar els equips implicats amb multes de fins a 1.500 euros.

Contra la violència

Precisament, aquest dimecres mateix el president de la FFIB, Miquel Bestard, ha entregat a la delegada del govern central, Maria Salom, els acords de la Comissió Antiviolència. Aquesta, proposa presentar una denúncia pels fets davant la Fiscalia del TSJIB i estudiar la possibilitat de personar-se en els procediments judicials que s'obrin arran d'aquest cas.

La Comissió vol redoblar les campanyes contra els comportaments antiesportius entre els espectadors del futbol, motiu pel qual proposarà celebrar reunions amb els clubs, les institucions autonòmiques, els ajuntaments i la Delegació del govern per cercar un consens sobre les mesures que cal prendre.

El president de la Comissió Antiviolència, Llorenç Salvá, ha assegurat a l'ARA Balears que, si bé la prevenció d'aquestes situacions són complicades", les mesures han d'afavorir la cooperació i no tant la competència entre els jugadors. En aquesta direcció, també s'ha proposat premiar les bones conductes en el terreny de joc, i no només les faltes, com se sol fer.

L'origen del problema

"El focus del problema no és dins del camp, sinó en el públic", encara que aquest "no té llicència federativa i, d'aquesta manera, no podem sancionar aquestes persones", malgrat que, segons ha assegurat, algunes van intervenir en la brega.

Per altra banda, Llorenç ha recordat que "la Llei de l'esport del 2007 instava a la creació d'una Comissió Antiviolència de la Comunitat Autònoma, però aquesta encara no existeix i nosaltres tenim uns recursos molt limitats", ha lamentat.

stats