Publicitat
Publicitat

La comissió d'investigació de Sa Nostra, a les mans del PP

Els populars vinculen el seu vot al fet que Francina Armengol els proporcioni la informació sobre el suposat intent de compra d'un àtic de luxe a Jaume III

La constitució d'una comissió parlamentària d'investigació sobre la desaparició de Sa Nostra depèn, ara mateix, de la voluntat del PP. Així ho constata Ciutadans, formació que defensarà la iniciativa al Parlament el proper 2 de novembre. El portaveu de la formació taronja, Xavier Pericay, ha assegurat que MÉS i Podem li han garantit el suport, mentre que dóna per fet que el PSIB hi votarà en contra, tot i que no li ho han comunicat oficialment.

El portaveu parlamentari socialista, Andreu Alcover, ha confirmat posteriorment la negativa del seu grup parlamentari. "Mantenim el mateix criteri. El Parlament no hi és per anar a investigar el que ja s'està investigant al jutjat". Respecte de l'aparent contradicció entre l'actual posicionament del PSIB i el que va mantenir el 2014, quan sí que va donar suport a una iniciativa de sentit idèntic de MÉS, Alcover s'ha limitat a dir que "fa dos anys, no sé si era tant als jutjats com ara". Pericay ha subratllat que "per coherència", el PSIB hauria de votar el mateix.

Davant la negativa socialista, tot queda a les mans del PP. "N'hem de continuar parlant", ha dit la portaveu parlamentària Marga Prohens, que ha insinuat que la decisió anirà vinculada a la informació que els faciliti la presidenta, Francina Armengol, sobre el suposat intent de compra d'un àtic al carrer de Jaume III, una presumpta operació a la qual l'entitat està vinculada.

"Nosaltres sempre hem mantingut que no creiem gaire en les comissions d'investigació, però ens estam replantejant el vot d'acord amb allò que ha sortit relacionat amb la presidenta del Govern", ha dit Prohens. "Consideram que hi ha temes que s'han d'explicar. Vam demanar a la comissió de l'estatut del diputat tota una sèrie d'informació a la presidenta, per tal d'aclarir aquesta operació immobiliària", ha conclòs.

Sense el suport del PP o del PSIB, la comissió no pot tirar endavant. La decisió final es prendrà al Parlament el proper dia 2 de novembre.