Balears 20/06/2017

La Comissió Balear de Medi Ambient dona el vistiplau a la clausura i segellament del Milà

Les obres costaran gairebé cinc milions d'euros i duraran 13 mesos

Ara Balears
1 min
Abocador d'Es Milà, a Menorca / ARXIU

PalmaLa Comissió Balear de Medi Ambient ha donat el vistiplau al projecte de clausura i segellament de l'abocador de residus del Milà II. Es tracta de la cinquena versió que el Consorci de Residus i Energia de Menorca presenta, ja que fins ara havien estat rebutjades perquè no complien amb tots els estàndards de qualitat i no s'adaptaven als requeriments de la comissió.

Les obres es dividiran en dues fases, tindran una durada de 13 mesos i un pressupost de 4,8 milions d'euros. En un primer moment, s'estabilitzarà el talús SW i es construirà part del segellament, a més de fer un estudi detallat de les emissions de gas de l'abocador, que no té activitat des del 2013. També es farà un projecte de desgasificació "ajustat a la situació i evolució de l'abocador", segons ha explicat el consorci en un comunicat.

Després s'excavaran i es formaran els talussos de residus, es farà un procés d'impermeabilització i segellament final i es posarà en marxa un sistema de drenatge d'aigües netes. Després se'n durà a terme la restauració ambiental.

Des del consorci asseguren que així es posa fi a quatre anys de feina per fer-ne efectiva la clausura. També expliquen que el pressupost del projecte inclou "un estricte pla de vigilància ambiental" valorat amb 111.000 euros.

stats