Balears 20/09/2017

Les grans comercialitzadores afirmen que el lloguer vacacional s'ha reduït ja un 30% amb la nova llei

La plataforma calcula que Balears deixarà de percebre més de 500 milions d'euros l'any que ve per les noves restriccions

Jaume Vinyas
1 min
El president de Foro Vacacional, Juan Estarellas, aquest dimecres, en roda de premsa.

PalmaForo Vacacional, una plataforma que rep el suport, entre d'altres d'AirBnB i Booking, ha denunciat aquest dimecres la “política del terror” que ha generat l'entrada en vigor de la regulació del lloguer vacacional.

El president de l'entitat, Juan Estarellas, ha assegurat que 6.376 famílies i 16.259 habitatges (sobretot plurifamiliars que es trobaven en una situació “alegal”, segons han dit) ja han quedat afectats directament per la nova llei. Calcula, en aquest sentit, que l'any que ve les Balears deixaran d'ingressar 526.920.810 euros per les noves restriccions. En total, afirmen, la comercialització del lloguer vacacional ja s'ha disminuït un 30%.

Tot això ho argumenten en un context de “creixement de l'oferta i la demanda”. Estarellas ha destacat, en aquest sentit, que “la llei ha arribat en el moment idoni per arruïnar un sector que demanava una regulació i no una prohibició”.

Fonts del Govern han assenyalat a l'ARA Balears que les dades ofertes per Foro Vacacional no es poden confirmar i subratllen que el lloguer en plurifamiliars era il·legal, i no alegal, abans de l'aprovació de l'actual normativa.

El bon moment dels unifamilars

Tot i els mals auguris de cara al futur, les xifres d'enguany demostren que el sector viu una època de bonança. Així es desprèn, almanco, dels números que ha presentat Fincallorca, un dels patrocinadors de Foro Vacacional.

La comercialitzadora preveu tancar l'any amb un creixement del 33% de la seva oferta i assegura haver augmentat un 23,7% el nombre de clients en els primers vuit mesos d'enguany comparat amb el mateix període de 2016.

De cara a 2018, l'empresa ja té un 22% més de reserves que en la mateixa època de l'any respecte enguany.

[[SE'N FARÀ AMPLIACIÓ]]

stats