INFRAESTRUCTURES
Balears 31/10/2016

Comencen les obres de renovació del paviment de la pista sud de Son Sant Joan

A més, també s'adequaran dos carrers a la pista nord i s'afegirà un nou carrer a la pista sud

Ara Balears
2 min
Aficionats de la fotografia aeronàutica, pendents per captar el moment d'enlairament d'un avió

PalmaL'aeroport de Son Sant Joan, amb el propòsit de mantenir el nivell de qualitat i seguretat en les seves instal·lacions, iniciarà aquest dimecres les obres de renovació del paviment de la pista sud (06R-24L), que tindrà un cost de 6,2 milions d'euros, segons ha informat Aena en un comunicat.

La finalitat és augmentar el grau de fregament de les aeronaus en les operacions d'enlairament i aterratge, i adequar els pendents del paviment de la pista i dels marges. Per aquest motiu, la pista no podrà estar operativa durant 22 dies, de manera que totes les operacions es duran a terme a la pista nord (06L-24R). Aquesta permet les operacions en condicions de visibilitat establertes per a l'aproximació de precisió en categoria I.

L'obra principal consisteix a eliminar la capa superior del paviment i a substituir-la per una altra de nova amb una anivellació que s'adeqüi a la normativa vigent, i que millori el coeficient de fregament i la textura superficial. L'obra també preveu la renovació de l'abalisament associat a la pista, ja que es troba al final de la seva vida útil.

Més carrers en pista

En paral·lel a aquesta obra, se n'iniciarà una altra a la mateixa pista, que consisteix a incrementar de dos a tres el nombre de carrers d'accés a la capçalera 06R, la més propera a la mar. L'objectiu és facilitar la gestió del trànsit d'aeronaus que desenganxen des d'aquesta capçalera, per això es construeix el nou carrer H6 i es remodelen els actuals H7 i H8.

Pel que fa a la pista nord, els accessos de la seva capçalera 24R, la més propera a la base aèria de Son Sant Joan, també seran remodelats.

Així mateix, es durà a terme un tractament superficial en 900 metres d'aquesta mateixa pista per augmentar, i per tant per millorar, el coeficient de fregament en aquest tram.

La planificació conjunta d'aquestes obres s'ha coordinat amb Enaire perquè no afecti a les operacions aèries diàries, i s'ha informat les companyies aèries d'aquestes actuacions i de les noves condicions d'operació.

Les obres de regeneració de la pista, d'adequació de les portes H1 i H2 a la pista nord i d'adequació de les portes H6, H7 i H8 a la pista sud, sumen un import de 14,1 milions d'euros i es preveu que estiguin operatives per a l'inici de la propera temporada d'estiu.

De manera detallada, l'import d'adjudicació d'aquestes obres ha estat el següent:

  • Obres de renovació del paviment de la pista sud (06R-24L) --> 6,2 milions d'€.
  • Actuacions d'adequació de carrers H1 i H2 --> 3,6 milions d'€.
  • Nou carrer H6 i adequació dels carrers H7 i H8 --> 4,3 milions d'€.
stats