Balears 05/02/2017

Comencen les obres de reparació de l'autovia Palmanova-Peguera

Les actuacions, que es faran en sis intervencions diferents, afecten sis quilòmetres

Ara Balears
2 min

PalmaAquest dilluns, 6 de febrer, comencen les obres de reparació de l’autovia Palmanova-Peguera per solucionar diferents defectes de construcció detectats des que es posà en funcionament aquesta infraestructura.

Les obres es duran a terme en sis quilòmetres d’autovia, implicaran sis intervencions diferents —establertes a partir de trams concrets— i es programaran per minimitzar al màxim l’impacte d’aquesta actuació en el trànsit de la zona. El cost dels treballs serà assumit per l’empresa adjudicatària (Ferrovial-Amer).

Planificació

El primer mes i mig s’actuarà entre l’enllaç d’accés a Santa Ponça i l’enllaç d’accés a la Costa de la Calma, en sentit Andratx. Aquesta acció suposarà la supressió del trànsit a la zona i s’habilitarà com a alternativa la carretera antiga d’enllaç d’aquests dos punts.

La substitució i el reforçament del ferm, la reparació de les barreres New Jersey i la reposició de les marques viàries seran les actuacions que s’hi duran a terme.

Entre el mes de març i les primeres setmanes d’abril s’actuarà en el ramal de sortida i en la rotonda d’enllaç d’accés a Cala Figuera-Son Ferrer-el Toro en sentit Andratx. En aquest cas, també s’haurà d’interrompre el trànsit en aquesta zona i s’haurà de desviar per l’enllaç de Palmanova i Santa Ponça.

En aquest tram es faran la substitució del ferm, la reparació de paviments de voreres i vorades i la reposició de les marques viàries.

Una altra actuació, que es desenvoluparà entre principis d’abril i mitjan maig, se centrarà entre l’enllaç d’accés a la Costa de la Calma fins a Peguera, direcció Andratx i Palma. En aquest tram s’actuarà únicament durant la nit i se suprimirà tot el trànsit de vehicles en els sentits alternatius, tant cap a Andratx com cap a Palma. El flux es desviarà pel camí de l’EDAR del polígon de Son Bugadelles fins a l’enllaç a Santa Ponça.

Aquesta actuació és necessària per reforçar el ferm, reparar la barrera New Jersey i canviar marques viàries.

La cinquena actuació, que es desenvoluparà entre maig i la primera setmana de juny, se centrarà en l’enllaç d’accés a Cala Figuera-Son Ferrer-el Toro fins a l’enllaç d’accés a Palmanova-Son Caliu, sentit Palma. Les obres únicament es duran a terme durant la nit, amb supressió de trànsit en sentit Palma, que es desviarà per la carretera antiga.

Aquí també es reforçarà el ferm, es repararà la barrera New Jersey i es reposaran les marques viàries.

Una vegada finalitzada la temporada turística, a partir del mes de novembre, es culminarà la reparació de l’autovia al darrer tram que quedarà pendent, entre l’enllaç d’accés a la Costa de la Calma i l’accés a Santa Ponça en sentit Palma. La intervenció suposarà la supressió de trànsit en sentit Palma i el seu desviament per la carretera antiga, des de l’enllaç a Santa Ponça fins a l’enllaç a la Costa de la Calma.

stats