Balears 22/11/2016

Comença la neteja de l'edifici de Gesa per obrir-ne les dues primeres plantes

Està previst que els treballs s'allarguin durant sis mesos

Ara Balears
1 min
/ ISAAC BUJ

PalmaDeu persones contractades per l'Ajuntament de Palma dins un programa amb finançament europeu per donar feina a aturats de llarga durada han començat a netejar la planta baixa i el primer pis de l'edifici de Gesa amb el propòsit d'obrir-los i donar-los ús.

Segons ha informat en un comunicat el Consistori, titular de l'edifici declarat Bé d'Interès Cultural i tancat des de fa set anys, està previst que els treballs de neteja s'allarguin durant sis mesos. "Es podrà netejar i començar a adequar la planta baixa, amb el teatre, i el primer pis per posar-los en ús i combatre el vandalisme i la decadència", ha dit el regidor d'Urbanisme, Toni Noguera.

Per la seva banda, el batle, José Hila, ha destacat que aquesta iniciativa "permet donar feina a deu persones aturades de llarga durada, la majoria majors de 45 anys, i generar ocupació", al mateix temps que suposa "detenir la degradació de l'edifici de Gesa".

Els deu treballadors amb el batle José Hila i els regidors Antoni Noguera i Joana Maria Adrover.

El propòsit del govern municipal, que redactarà un pla de viabilitat de l'immoble protegit per definir-ne el futur, és dedicar la instal·lació pública a "usos lligats a la cultura, la participació i l'economia creativa", ha declarat Noguera.

stats