Balears 21/06/2017

Comença l'estiu amb molta calor i temperatures superiors a les habituals

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu poques pluges fins a mitjan agost

Ara Balears
1 min
Es preveu un estiu calorós

PalmaL'estiu ja ha arribat i es preveu càlid, amb temperatures –entre 0,2 i 0,5 graus– superiors a les habituals, que se situen en els 24 graus, i amb precipitacions normals per al trimestre, que se situen en els 87 litres per metre quadrat.

La delegada territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Balears, María José Guerrero, ha informat sobre la predicció meteorològica per al trimestre de juliol a setembre de 2017.

Guerrero ha pronosticat que el cel durant la nit de Sant Joan (23 de juny) serà clar amb temperatures entorn dels 27 graus, amb un descens que pot arribar als 23, i una temperatura de l'aigua de la mar de 25 graus centígrads.

La primera part de l'estiu tindrà predomini de cel net, onades de calor, amb visites de masses d'aire càlid i poques pluges fins a mitjan agost, quan s'espera algun "cap de fibló".

La delegada territorial ha fet també un balanç de la primavera, que ha estat la vuitena més càlida des que se'n tenen registres i la cinquena més seca, amb mesos de maig i juny especialment calents, i un sisè mes de l'any amb més pluges de les habituals.

stats