Contra la violència masclista
Balears 24/11/2016

El Col·legi d'Infermeria reclama als seus associats reforçar la lluita contra la violència masclista

Diferents col·lectius d'infermeres s'han sumat al Pacte social promogut pel Govern

Ara Balears
2 min
Infermeres i infermers mostren el seu rebuig a la violència masclista.

PalmaEl Col·legi oficial d'infermeria de les Illes Balears (Coiba) ha fet una crida a tot el col·lectiu de professionals per tal de reforçar la lluita contra la violència masclista.

La seu del Coiba ha acollit aquest dijous un debat sobre com plantar cara al maltractament, la mutilació femenina i la prostitució de les dones.

"La violència contra les dones i les nines és una violació greu i intolerable dels drets humans, i una pandèmia de salut pública. L'ONU calcula que fins a un 70% de les dones són víctimes de violència en algun moment de la seva vida. Una violència ancestral, normalitzada, de la qual totes podem ser víctimes", ha explicat Rosa Maria Hernández, la presidenta del Coiba.

La violència de gènere "és un monstre al qual volem plantar cara i vèncer des de la nostra responsabilitat ciutadana, ètica i professional", ha afegit Hernández.

El Coiba ha subscrit el Pacte contra les violències masclistes, promogut per l'Institut Balear de la Dona i en el qual s'ha compromès a reforçar la seva lluita contra tots aquests tipus de violència contra la dona.

Igual que el col·legi, tres associacions professionals d'infermeria de les Balears, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària (ABIC), l'Associació d'Infermeria Geriàtrica i Gerontològica (ABIGG) i l'Associació Balear de Matrones també han subscrit aquest pacte.

"És un orgull comprovar la gran implicació de les infermeres en la lluita contra la violència masclista", ha apuntat Hernández.

stats