PATRIMONI
Balears 01/06/2017

El col·lectiu Talaies de Mallorca recapta 346 euros per a un projecte sanitari a Quios

Aquesta iniciativa reivindicava els drets humans dels refugiats

Ara Balears
1 min
Imatge de l'encesa d'una talaia

PalmaEl mes de gener passat, Mallorca va viure una jornada històrica, ja que després de gairebé dos segles de silenci, les torres i les talaies de l’illa es van tornar a encendre. Aquesta vegada, per comunicar un missatge de solidaritat amb els refugiats.

El col·lectiu Talaies de Mallorca ha volgut donar al Fons Mallorquí de solidaritat i cooperació 346 euros, que es destinaran a un projecte d’atenció sanitària a refugiats a l’illa grega de Quios. L'objectiu principal és oferir serveis sanitaris gratuïts a persones sense recursos.

Recordem que la iniciativa va sorgir d’un grup de particulars que van tenir la idea d’encendre les talaies com a acte simbòlic en defensa dels drets humans. Alhora, per sensibilitzar la població de la situació de les persones que esdevenen refugiades en creuar la Mediterrània, una mar que sempre ha estat testimoni de migracions, igual que les costes mallorquines ho han estat de l’arribada de nouvinguts.

Les talaies de Mallorca es tornen a encendre pels refugiatsEls resultats van anar més enllà d’una gran mostra de solidaritat del poble mallorquí cap als refugiats. D’allà sorgí la idea de realitzar un calendari amb les fotografies que els mateixos participants s’havien fet als diferents punts geogràfics i destinar-ne els beneficis a projectes solidaris amb els refugiats.

stats