MASSIFICACIÓ TURÍSTICA

El col·lectiu PROU guanya el premi Amic de la Terra

El guardó és una obra de ceràmica de l'artista Toniet

El col·lectiu PROU va guanyar ahir el premi Amic de la Terra d’Eivissa per haver denunciat la massificació de l’illa i per haver promogut la mobilització ciutadana. Ahir, els Amics de la Terra varen celebrar l’esdeveniment anual del lliurament dels seus premis i varen entregar el guardó, una obra de ceràmica realitzada per l’artista Toniet, qui col·labora cada any amb aquest acte reivindicatiu.

El col·lectiu premia cada any les persones o entitats que contribueixen a la protecció del medi ambient i del patrimoni cultural i ambiental, però també castiguen les que no ho fan.

El moviment ciutadà PROU té com a finalitat “exigir i col·laborar amb les autoritats corresponents per posar fi a la massificació turística, els delictes generalitzats, l’incompliment de normes i lleis establertes, la construcció il·legal, la degeneració ambiental i social amb total impunitat que pateixen les Pitiüses”, diu el manifest que varen llegir quan es va entregar el premi.

Reconèixer el compromís

L’escrit, així mateix, va fer un repàs de les accions més visibles d’aquest estiu: les denúncies per les ocupacions il·legals per part de particulars, la protecció de l’illot de Tagomago i els fondejos il·legals damunt la posidònia. La jornada, però, també va fer públic qui n’era el perdedor. El premi Enemic de la Terra va ser per a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, per no haver actuat de manera més contundent davant l’entrada de serps invasores.

Per al premi Enemic de la Terra també havia estat nominada la Demarcació de Costes, per no haver actuat davant els fondejos il·legals a la costa d’Eivissa i Formentera. El tercer candidat a l’Enemic era la Salinera Espanyola, per la construcció il·legal i canvis d´ús dels edificis per llogar-los com a habitatges.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF