Balears 18/10/2017

El Club de Mar invertirà 50 milions i en pagarà 250 per 25 anys més de concessió

El projecte de remodelació ampliarà les zones d'ús públic de la concessió i inclourà un eix de connexió entre el passeig Marítim i l'estació de Creuers

Efe
2 min
Una imatge de projecte de remodelació del Club de Mar.

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears ha prorrogat per 25 anys la concessió del Club de Mar Mallorca al port de Palma a canvi que la societat gestora inverteixi 50 milions d'euros a renovar totes les instal·lacions i aboni en taxes durant tot el període 250 milions d'euros.

Segons ha informat el Club de Mar Mallorca en un comunicat, el projecte de remodelació ampliarà les zones d'ús públic de la concessió i inclourà "un eix de connexió entre el passeig Marítim i l'estació de Creuers".

Es renovaran completament els actuals edificis, molls i pantalans de l'espai que explota la societat, el president de la qual, Borja de la Rosa, ha assenyalat que l'acord "és una molt bona notícia no només per als socis de l'entitat, sinó per a la ciutat, ja que el nou club serà un referent del nou concepte d'integració d'una instal·lació nàutica i esportiva amb la ciutat".

De la Rosa ha explicat que "la renovació de la concessió és fruit de l'adaptació del projecte a la Llei de ports de l'Estat, que exigeix destinar a la renovació de les instal·lacions una suma equivalent al 50% del valor actualitzat de la inversió inicial", realitzada en aquest cas el 1969, un requisit que "ha estat superat amb escreix".

El director general del Club de Mar, José Luis Arrom, ha celebrat que el projecte hagi superat els tràmits administratius "gràcies al seu caràcter estratègic i sostenible".

"Disposarem de més espai per a les escoles de vela i piragüisme, amb el qual podrem potenciar les nostres activitats esportives entre els més joves, entre les quals hi hauria acords amb col·legis de la ciutat, com de fet ja estam fent, per al foment de la pràctica d'aquests esports en edat escolar", ha dit Arrom.

El Club de Mar Mallorca detalla que "els aspectes més destacats de la reforma arquitectònica i urbanística" són "l'obertura a la ciutat d'una part important de la concessió, la qual cosa permetrà l'eixamplament i la prolongació del passeig Marítim (incloent-hi les zones enjardinades i el carril bici) fins a la terminal de creuers del moll de Pelaires, i la cessió de l'accés lliure de vianants i ciclistes als nous espais situats a la zona dels edificis socials, que es distribuiran en tres plantes connectades mitjançant rampes".

La nova concessió entrarà en vigor a partir de l'any 2020 i els seus gestors estimen que generarà un valor afegit brut d'uns 425 milions d'euros i 500 llocs de treball.

Les obres es perllongaran entre tres i quatre anys i començaran a l'octubre de 2018, per la qual cosa podrien culminar a final de 2021.

stats