FINANÇAMENT
Balears 04/01/2018

Cladera: "No admetrem que els recursos que ens pertoquen no arribin a les Illes"

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques considera que la retallada de 67 milions anunciada pel ministre Montoro és una "maniobra" per poder aprovar els pressupostos

Ara Balears
1 min
Catalina Cladera, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes, Catalina Cladera, ha qualificat "d'injusta i innecessària" la retallada de 67 milions d'euros als pressupostos que va anunciar aquest dimecres el ministre Cristóbal Montoro. Segons el titular d'Hisenda a Madrid, la impossibilitat de pactar uns nous pressupostos al Congrés farà que es prorroguin els del 2017.

En aquest sentit, ha anunciat que demanaria una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per tractar el tema amb totes les comunitats autònomes. "Això no acaba aquí, amb la carta enviada pel Ministeri", ha destacat en declaracions al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio.

Cladera ha explicat que considerava que l'anunci de Montoro era una mesura de pressió per aconseguir el suport necessari per poder aprovar els comptes: "Imagín que és una maniobra del ministre per aprovar els pressupostos, però hi ha altres maneres de fer-ho."

La consellera ha afirmat amb rotunditat que el Govern "no accepta aquesta retallada". "Són recursos que, segons que es va anunciar al mes de juliol, corresponien a les Balears i hi continuen corresponent", ha sentenciat.

stats