Balears 06/07/2017

Cladera, sobre l'objectiu de dèficit: "Una dècima més no arregla el problema"

La consellera critica la decisió de Madrid i en demana explicacions a Montoro

Ara Balears
1 min
La consellera Cladera, aquest dimarts

PalmaEl Govern balear considera que la modificació de l'objectiu de dèficit que va anunciar aquest dimecres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, és insuficient a l'hora de solucionar els problemes pressupostaris de les administracions autonòmiques. "Una dècima més no arregla el problema", ha afirmat aquest dijous la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, referint-se a la pujada d'una dècima en l'objectiu de dèficit del 2018 i el 2019 (ara del 0,4% i el 0,1%, respectivament).

Cladera ha assegurat que des del Govern no entenen que la flexibilització arribi ara, mentre que al Consell de Política Fiscal i Financera de la setmana passada no va ser possible: "Ens ho haurà d'explicar", ha dit, fent referència al ministre. Demà les comunitats tornen a reunir-se amb Montoro i la consellera ja ha anunciat que, de la mateixa manera que la setmana passada, aquesta tornarà a votar en contra dels objectius de dèficit.

Sobre la dècima de flexibilització en qüestió, Cladera considera que és "insignificant" per "l'esforç que pot fer el govern d'Espanya" i assegura que, "si fa aquest esforç, en podria fer molt més, podria tractar molt millor les comunitats", ja que segons el model actual de repartiment del dèficit l'Estat "es queda amb la major part sense cap explicació objectiva".

La consellera ha assegurat que no coneixen els motius pels quals Madrid canvia de criteri i opina que "no és just, perquè realment les comunitats autònomes gestionen molts més recursos i competències de despesa i no tenim la mateixa equiparació de dèficit".

stats