Balears 25/07/2017

Ciutat per a qui l'habita demana "coratge" al Govern per prohibir el lloguer turístic a pisos

El col·lectiu critica la nova llei i exigeix que es "passi a l'acció" amb polítiques de decreixement

Ara Balears
1 min
L'assemblea vol prohibir el lloguer turístic a qualsevol tipus d'habitatge.

PalmaL'assemblea Ciutat per a qui l'habita ha denunciat aquest dimarts, a través d'un comunicat, la nova Llei turística, perquè considera que no prioritza l'accés a l'habitatge i, en canvi, defensa la comercialització turística d'habitatges. Des del col·lectiu, han demanat "coratge" al Govern per fer efectiva la prohibició de llogar habitatges en edificis plurifamiliars, que actualment és en una espècie de llimbs perquè, si bé el l'Executiu pretenia regular-ho, la votació del Parlament de la setmana passada ni el veta ni el permet.

Per això, asseguren que el seu objectiu és "impedir la turistització de la ciutat" i exigeixen que es protegeixin "els serveis i comerços dels nostres barris davant de la substitució i desaparició de comerços tradicionals que provoca la pèrdua de la diversitat comercial". Ara mateix es viu, afirmen, en una situació d'"impunitat", sense que les administracions sancionin les il·legalitats.

Al manifest es demana que, a més, tampoc es permeti el lloguer turístic en habitatges unifamiliars, perquè "ha encoratjat de manera perversa una modalitat d'ocupació irregular del territori, sobretot en sòl rústic, sense que les institucions hagin fet res per evitar-ho".

Des de l'assemblea també han demanat al vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, que "deixi de parlar de les teories del decreixement turístic i passi a l'acció". Per tal de fer-ho, consideren imprescindible que "els ports, aeroports i l'oferta de places turístiques estiguin a l'escala d'un veritable model responsable i de baix impacte".

stats