El 43% dels ciutadans suspenen el Govern d'Armengol, segons Gadeso

Només el 37% valora positivament els primers dos anys dels Acords pel Canvi

El Govern sorgit dels Acords pel Canvi s'haurà de posar les piles si vol repetir la majoria que li va obrir les portes del Consolat de Mar ara fa dos anys. El 43% dels 900 enquestats per la Fundació Gadeso fa una valoració "dolenta" dels dos anys de Francina Armengol al poder; el 20% la consideren regular, mentre que només el 37% la titllen de "bona". Gadeso assenyala que els resultats del Govern Bauzá, a mitjan mandat, eren molt pitjors que els que ofereix el Govern Armengol. Amb tot, assenyala que els resultats són "tal vegada allunyats de les expectatives que s'havien creat".

Armengol, no obstant això, no pateix el desgast que suposa estar al Govern i apareix com la política més ben valorada, tot i que suspèn, amb un 4,6, en la valoració que li fan els ciutadans. D'entre els consellers, queden a només una dècima els titulars de Serveis Socials, Fina Santiago; Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; i Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela. Entre la resta de polítics, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, també queda a una dècima d'Armengol.

Els consellers pitjor valorats són el de Medi Ambient, Vicenç Vidal; Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; Presidència, Pilar Costa; i Salut, Patrícia Gómez. Tots ells queden per sota del 4 de valoració.

Pel que fa a la resta de líders polítics, tots ells puntuen per sota dels membres del Govern. El president del PP, Biel Company, i la vicepresidenta, Marga Prohens, empaten amb un 3,3, una dècima més que la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, qui, no obstant això, treu tres dècimes al secretari general, Alberto Jarabo. El pitjor valorat, no obstant això, és el líder de Ciutadans, Xavier Pericay, amb un 2,5. Destaca, tanmateix, el baix grau de coneixement dels polítics. Només Armengol i el vicepresident, Biel Barceló, superen el 75% de coneixement.

La regulació del lloguer turístic és l'element que empitjora més la imatge del Govern. Només un 28% dels enquestats afirmen que estan d'acord amb la línia marcada per l'Executiu. La política lingüística també suspèn, com també la implantació de la facultat de Medicina. En canvi, la implantació de l' impost del turisme sostenible rep un aprovat alt, amb un 64% de la ciutadania a favor.

El principal retret que es fa a l'Executiu és que "no sap concretar els seus projectes". Entre les opinions positives, la més estesa és que "hi ha discrepàncies internes, però el balanç és positiu", mentre que només el 14% dels enquestats creu que "és un bon pacte que ha demostrat cohesió i eficàcia". Com a contrapartida, el 24% dels enquestats creu que l'actual Govern "és un autèntic desastre" per a la Comunitat.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF