Balears 29/11/2016

Els ciutadans de Menorca i les Pitiüses pagaran el mateix que els residents a Palma pel bus de l’aeroport

El Parlament aprova la reforma de la Llei de capitalitat, que reconeix nous drets en matèria de transport públic

Jaume Vinyas
1 min
La reforma de la Llei de Capitalitat reconeix els drets dels residents a les altres illes a gaudir del mateix tracte que els palmesans al transport públic

PalmaMenorquins, eivissencs i formenterers ja no hauran de pagar 5 euros quan agafin el bus per anar de Son Sant Joan a Palma. Així ho estableix la reforma de la Llei de Ccpitalitat, aprovada aquest dimarts al Parlament.

La norma, que recupera el topònim oficial 'Palma' en detriment de 'Palma de Mallorca', incorpora un article que estableix que "s'han de garantir, en tot cas i com a mínim, per als residents de Menorca, d'Eivissa i de Formentera les mateixes condicions establertes per a les persones residents a Palma, quant a tarifes i abonaments per a l'accés a la ciutat des del port i des de l'aeroport".

"Així mateix", afegeix el text, "els estudiants universitaris i de cicles de formació professional amb residència a Menorca, Eivissa i Formentera han d'accedir al transport públic en les mateixes condicions que els residents a Palma". L'article ha estat inclòs a proposta de MÉS per Menorca, formació que va posar el crit al cel quan, el mes de maig, l'Ajuntament de Palma va augmentar dos euros de cop la tarifa de l'autobús de l'aeroport als no residents a Palma.

La reforma també preveu que els ciutadans de les altres illes puguin obtenir els seus títols de transport a la seva illa de residència.

L'article ha estat aprovat amb 35 vots a favor i 19 abstencions, les dels diputats presents del PP.

Els populars han lamentat que la reforma de l'articulat s'oblida dels ciutadans de la Part Forana de Mallorca, que, consideren, ara queden discriminats.

stats