Balears 30/05/2017

Cinc bombers professionals reforcen el dispositiu antiincendis per a l'estiu a Menorca

Entre bombers i membres de l'Ibanat, el contingent per sufocar els incendis que es puguin originar a l'illa s'eleva a 76

Iván Martín
2 min
Menorca té tot a punt per afrontar un estiu amb elevat risc d'incendi.

MaóLa manca de pluges i les elevades temperatures que es preveuen per a aquest estiu a Menorca han provocat que el cos de Bombers prengui totes les prevencions possibles. El responsable en l'àmbit insular, Joan Gorrías, admet que, "tot i que sempre estam en alerta, les condicions que envolten aquest estiu el fa especialment complicat. Gairebé no ha plogut en els darrers mesos i això és molt important per mantenir una massa forestal humida. A més a més, tot apunta a un estiu calorós. De tota manera, estam preparats". Gorrías assenyala que "esperes l'estiu, però l'incendi més rellevant el pots tenir a l'hivern. Mai no se sap. En qualsevol cas, els ciutadans poden estar tranquils, estam a punt per respondre a les elevades exigències de la societat en la prevenció i l'extinció d'incendis".

I és que encara són recents les imatges de l'incendi originat l'estiu passat a les urbanitzacions de Coves Noves, Addaia i l'Arenal del Castell, un incident en el qual va ser necessària l'evacuació de 600 persones i que va calcinar més de 35 hectàrees. El responsable de Bombers de Menorca recorda que "la coordinació entre tots és cabdal. La sort que tenim és que ens coneixem tots i el territori obliga a actuar amb immediatesa. La col·laboració ciutadana és clau". D'altra banda, Joan Gorrías explica que "el dispositiu es reforça cada any i augmentar la plantilla és una qüestió que ens permet atendre les 24 hores amb les màximes garanties".

Gorrías es mostra satisfet per l'esforç que realitzen les institucions. Sense anar més lluny, el cap de Bombers anuncia que "per a aquest estiu tindrem 5 bombers professionals que, units a la resta i als semiprofessionals, configuren un bloc de 42. Al dispositiu se sumen els 34 membres de l'Ibanat. Tot plegat, unes bones xifres per fer front al risc existent d'incendi a Menorca". També participen en la lluita contra el foc la Policia Local de cada municipi, Protecció Civil, Creu Roja i la Guàrdia Civil.

stats