Balears 17/01/2017

La CGT denuncia un ERTO a Acciona que afectarà gairebé el 100% de la plantilla de l'aeroport de Palma

El sindicat critica que es lliuri el sector "al benefici particular"

Ara Balears
1 min
Els treballadors s'han manifestat des de la terminal de sortides fins a les oficines d'AENA

PalmaLa CGT acusa Acciona de posar en marxa un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que deixarà al carrer durant un any gairebé el 100% de la plantilla fixa de l'aeroport de Palma: de les 165 persones que tenen aquest tipus de contracte, 155 es veurien afectades per la mesura. Marcos Fernández, representant del sindicat, assegura que, a més, l'ERTO tendrà efectes també en els treballadors eventuals i els fixos discontinus. "Sobretot perquè afectaria en el repartiment d'hores durant l'estiu", hi afegeix.

Segons la CGT, l'empresa justifica els acomiadaments amb "suposades causes productives i organitzatives" que tenen a veure amb la introducció de nous operadors a l'aeroport de Palma i els canvis de ruta de la companyia Air Berlin. Pel sindicat, "no cal prendre aquestes mesures, fonamentades en suposicions i notícies alarmistes", i, per això, considera que la decisió empresarial té l'objectiu de "reduir la contractació de la plantilla" i destruirà el sector aeroportuari "lliurant-lo al benefici particular".

A més de la plantilla fixa, Acciona té unes 400 persones amb altres tipus de contractacions i, de fet, Fernández assegura que una de les opcions per poder evitar els acomiadaments seria "modificar els contractes" i augmentar el percentatge de fixos discontinus. També assegura que, a causa de la subrogació que s'està negociant entre Acciona i Groundforce, moltes persones fixes podrien passar a l'altra companyia.

El sindicat està ara estudiant la documentació i després avaluarà quines són les mesures a prendre més necessàries. De moment, la pròxima reunió amb l'empresa està fixada per al dilluns de la setmana que ve.

stats