El centre de Palma podria acollir facultats de la UIB

El batle, Toni Noguera, vol insistir en la idea d'una ciutat universitària

El centre de Palma podria acollir més facultats de la Universitat de les Illes Balears. Aquesta és la idea, si més no, que sostenen l'Ajuntament i la institució educativa. El batle, Toni Noguera, va rebre aquest dilluns el rector, Llorenç Huguet, i li va traslladar aquesta possibilitat, ja que no li agradaria poder renunciar a la idea.

Cort assenyala que Noguera va plantejar la importància d'ubicar al centre de la ciutat alguns estudis. Es tracta d'una idea que ja havia sortit anys enrere, però que no es va acabar de tancar. Fonts properes al rectorat confirmen que, si bé encara és un plantejament "incipient", hi ha "més possibilitats que altres vegades" que sigui una realitat. Cal recordar que ja hi ha en funcionament l'edifici de la Riera.

La Universitat, això sí, encara "no ha decidit res". Les possibilitats també tenen a veure amb la disponibilitat d'espais idonis. Tot i que ja van posar alguns noms damunt la taula –que encara no han transcendit–, de moment no es té gaire clar. Tant Cort com la UIB asseguren que, en primer lloc, es podrien plantejar estudis de postgrau i anar instal·lant-hi, de manera progressiva, altres estudis. Les primeres idees han estat de la branca d'humanitats.

A partir d'ara les dues institucions duran a terme diverses trobades per estudiar la viabilitat d'una idea que sona bé per als dos costats. S'aniran a veure llocs específics per començar a confeccionar les possibilitats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF