Publicitat
Publicitat

Un centenar de tortugues han mort degut als incendis intencionats

La tortuga mediterrània és una espècie protegida, declarada de Protecció Especial

Un centenar de tortugues han mort a l'estiu degut als incendis intencionats. Així n'han informat vuit agents de Medi Ambient i un tècnic del Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), que han fet una prospecció de la primera zona cremada a la finca de Son Doblons (Petra) per detectar el nombre de tortugues de terra (Testudo hermanni) afectades pel foc.

La finca va patir dos incendis consecutius durant els dies 9 i 13 d’agost d’aquest any. La prospecció realitzada pels agents en una superfície de 21 hectàrees de garriga cremada han donat com resultat la troballa de 50 tortugues mortes, de les quals 47 eren adults reproductors i tres exemplars juvenils. Això suposa la presència, com a mínim, de 2,3 tortugues mortes per hectàrea. Però, sense cap dubte, aquesta xifra ha de ser molt més elevada ja que  les tortugues a l’estiu, i sobretot a les hores centrals del dia, que és quan es va produir aquest incendi, romanen amagades sota terra, a caus de conills, o a sota de grans pedres.
 
Extrapolant aquestes dades a la superfície cremada durant el segon incendi que es va produir al costat d’aquest primer, que va cremar 22 hectàrees més, es pot dir que un mínim d’un centenar de tortugues han mort degut a aquests incendis intencionats.
 
La tortuga mediterrània és una espècie protegida, declarada de Protecció Especial pel Real Decret 139/2011, de 4 de febrer, pel desenvolupament del llistat d’Espècies Silvestres en Regim de Protecció Especial i del Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades.