Publicitat
Publicitat

Un centenar de persones protesta a Palma contra l'ERO del Banc Popular

L'empresa vol acomiadar 2.900 persones a tot l'Estat, un 23% de la plantilla

Al voltant d'un centenar de persones s'ha manifestat aquest dijous a la seu central del Banc Popular a Palma per denunciar l' ERO que vol posar en marxa l'empresa: 2.900 treballadors menys a tot l'Estat, el 23% de la plantilla, i suposarà el tancament de 302 oficines.

"És l'ERO més gros que s'ha fet a la banca", assegura Jaume Alomar, delegat sindical de CCOO al comitè d'empresa. Encara no se sap amb seguretat quantes persones de les Balears es veurien afectades pels acomiadaments, però el sindicat calcula que serien al voltant de 70.

Les negociacions entre sindicats i empresa continuaran obertes fins al 6 de novembre, però des de CCOO ja adverteixen que "es farà tot el que faci falta per tal de conservar el lloc de feina". Els arguments de l'entitat per impulsar l'ERO són tant econòmics com de reestructuració empresarial, però els sindicats posen en dubte que "el banc pugui funcionar amb tanta gent menys".

"La reforma laboral ha permès que situacions com aquesta siguin més fàcils", afirma Alomar, qui considera que encara hi ha marge de negociació amb l'empresa (malgrat que la primera proposta que es va fer als treballadors és "inacceptable").

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF