Balears 14/04/2016

Un centenar d'estudiants alcen el crit contra la LOMQE

El director general de Planificació de Centres, Toni Morante, ha rebut els manifestants a les portes de la Conselleria i ha recalcat el rebuig del Govern contra la llei Wert. A Eivissa, fracàs dels estudiants en vaga

Martí Gelabert
2 min
El director general de planificació de centres, Toni Morante, ha rebut els manifestants

PalmaUn centenar d'estudiants han posat direcció cap a la Conselleria d'Educació aquest dijous matí per protestar contra la LOMQE. Els alumnes han estat convocats a dues jornades de vaga, que han rebut poc seguiment, aquests 13 i 14 d'abril. Segons dades d'Educació, només han secundat la vaga un 16,20% dels estudiants de centres públics i concertats.

Des de la plaça del tub, els joves, alguns mestres i representants sindicals, han recorregut els carrers de Palma amb el crit de "Som estudiants i no mercaderia" i amb una pancarta que ha encapçalat la manifestació on s'hi podia llegir "No a la LOMQE i al 3+2. Tots units per una educació pública".

La comunitat educativa protesta contra l'anomenada llei Wert, aprovada pel govern del Partit Popular en majoria absoluta. En aquest sentit, el conseller d'Educació, Martí March, ha mostrat el seu suport a la protesta i ha assegurat que "tota mobilització contra la LOMQE és benvinguda". El Govern balear ha expressat en reiterades ocasions el seu posicionament contra la llei educativa.

De fet, el director general de Planificació de Centres, Antoni Morante, ha rebut els manifestants a les portes de la Conselleria i els ha expressat el compromís del Govern per exigir "la paralització, derogació i substitució de la LOMQE per una llei educativa estable". Els estudiants han reclamat que el Govern els escolti i Educació els ha convidat que ofereixin les seves aportacions i s'adhereixin al document Illes per un Pacte.

Un pacte històric de consens per una nova educació a les IllesEls estudiants han llegit un manifest davant la Conselleria, amb el qual han mostrat el seu rebuig al PP, al PSOE i a Ciutadans. "És un dia per reivindicar una educació pública, de qualitat i laica", han expressat. També han remarcat la seva protesta per l'encariment dels estudis universitaris amb l'aplicació del 3+2 (tres anys de grau i dos de master). Els estudiants han exigit la derogació de la LOMQE, i s'han mostrat disconformes amb el fet que només es paralitzi.

Fracàs del seguiment de la vaga a Eivissa
Els estudiants d'Eivissa que han secundat la vaga

A la pitiüsa major la vaga no ha tingut massa èxit. Només 23 joves s'han apropat al cèntric passeig de Vara de Rei. Alguns estudiants justificaven el poc suport al fet que "no fos clara" la legalitat de la vaga que, al matí ha tingut un seguiment del 22,5% als centres públics de les Pitiüses.

Durant uns minuts els estudiants s'han ajuntat al centre de la plaça on han cridat consignes en contra del 3+2 i de les retallades en educació. A més han expressat el seu malestar amb el sistema de revàlides. Diuen que serveix per fer "neteja" a les aules i que desautoritza els professors, ja que deixen de ser ells que decideixen qui aprova i qui ha de repetir. A més han qüestionat que la religió hagi de ser una assignatura curricular i han denunciat que es "tornaran a subvencionar centres que segreguen per sexe".

stats