Balears 28/11/2016

CCOO acusa el PP de voler "restringir les titulacions superiors" amb la LOMQE

El sindicat anuncia que impugnarà les revàlides. Aquest dimecres s'aprovarà l'ordre ministerial que en regula el contingut

Martí Gelabert
2 min
CCOO acusa el PP de voler "restringirt les titulacions superiors" amb la LOMQE

Palma"Totes les lleis educatives tenen un interès econòmic. El PP vol restringir les titulacions superiors, perquè pensa en una economia espanyola que no és la del coneixement". D'aquesta manera, la secretària de política educativa de FE-COO, Montse Ros, ha criticat l'actitud dels popular en relació a l'aprovació de la LOMQE i el contingut de les revàlides.

Aquest dilluns a les 16 h els consellers de les comunitats autònomes es reuniran amb el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per tractar les proves finals d'ESO i Batxillerat i conèixer com s'articularà la prova d'accés a la universitat. La intenció del govern espanyol és passar per tràmit l'ordre ministerial al Consell Escolar de l'Estat (CEE) aquest dimarts i, l'endemà, publicar-ho al BOE. De fet, la selecció d'aquestes dates és un punt a favor del govern i un intent de descol·locar els sectors contraris a les revàlides, que són la majoria. "Si dia 30 es publica el dictamen, no es farà cas del que han dit els consellers", ha criticat Ros, alhora que també ha denunciat que el CEE està treballant amb un text de dia 11 i no sobre el que pugui esdevenir de la reunió d'aquest dilluns. De fet, CCOO ha demanat que se suspengui el Consell dia 29.

CCOO ha anunciat que impugnarà l'ordre ministerial "perquè hi haurà irregularitats de procediment". A més, han anunciat una "impugnació de caire social per la inseguretat jurídica de l'alumnat", que s'haurà de sotmetre aquest curs a unes proves que encara no ha pogut començar a preparar.

Així mateix, Ros ha criticat l'actitud del PP, ja que considera que està actuant de manera "contradictòria". S'ha queixat que el 15 de novembre el Congrés dels Diputats aprovà la proposició de llei per aturar les revàlides, mentre que dia 18 el Consell de Ministres aprovà l'acord de requeriment per revocar aquesta proposició. A més, amenaçà d'acudir al Tribunal Constitucional. "El PP només cedirà en allò que no els quedi més remei per la pressió", ha apuntat Ros.

Selectivitat

Pel que fa als canvis anunciats fins ara, a l'espera de l'aprovació definitiva de la normativa, CCOO valora la intenció de determinar el districte únic per a l'accés a la universitat. "És molt important", ha explicat Ros, tot i que des de CCOO es demana que aquesta intenció es concreti de manera normativa. Si no es regula el districte únic, els alumnes que vulguin anar a una universitat que no pertanyi a la seva comunitat autònoma hauran de passar unes altres proves.

Acord entre les comunitats i el Ministeri d'Educació per definir la nova selectivitatUna altra valoració en positiu que s'ha fet des de CCOO és que els estudiants de FP Bàsica puguin obtenir el títol d'ESO si els seus professors així ho consideren i aproven. Ara bé, Ros ha criticat que el govern vol "limitar l'accés a ESO i l'accés a Batxillerat", i ha advertit que des que governa el PP hi ha 100.000 alumnes menys que a principis de la seva legislatura.

També s'ha criticat, a banda del contingut imprecís i dens de les revàlides, que se n'hagin de publicar els resultats. "Genera competència" i des del PP "creuen que això genera qualitat", ha apuntat Ros, encara que la realitat mostra escenaris diferents.

stats