Balears 23/01/2017

CCOO denuncia que una avaria a l'Hospital General obliga a passejar els cadàvers

El sindicat afirma que fa dos mesos que no funciona l'ascensor que fan servir treballadors i pacients

Jaume Vinyas
1 min
Un cadàver és passejat a la intempèrie per dos infermers

PalmaLa gestió dels hospitals públics per part del Govern actual torna a ser qüestionada pel sindicat CCOO. En aquesta ocasió, però, el blanc de les crítiques no és Son Espases, sinó l'Hospital General, el qual, tanmateix, també depèn de l'equip gerent del centre hospitalari de referència de les Illes.

Per saber-ne més: Son Espases és un polvorí

El sindicat denuncia que una avaria a l'ascensor que normalment utilitza el personal està espatllat des de fa dos mesos. La incidència, asseguren, obliga els treballadors a transportar els malalts, el menjar i, fins i tot, els cadàvers a través d'una terrassa, a la intempèrie. Des del sindicat qualifiquen de "denigrant" el tracte que estan obligats a donar als usuaris. En el cas dels àpats, consideren que pot ser, fins i tot, perillós, perquè es podria estar trencant la cadena del fred dels aliments.

El personal es veu obligat a fer aquests trasllats a totes hores.

La situació s'ha agreujat els darrers dies a causa del temporal. Els representants dels treballadors asseguren que s'han vist obligats a fer aquesta operació enmig de la pluja, amb els consegüents riscos per a la salut que comporta. CCOO demana l'obertura d'una investigació, que se sancioni la concessionària i es destitueixi la gerència de l'hospital.

El sindicat assegura que l'ascensor fa dos mesos que està espatllat
stats