Balears 14/09/2016

CCOO assegura que el nombre d'aules en centres privats és un 25% superior al de la pública

Les Illes són la comunitat on més puja la creació d'aquestes classes a Primària

Ara Balears
2 min
Quina escola volem?

PalmaLes Illes Balears són la comunitat que més ha incrementat les aules dels centres privats de tot l'estat a Primària des del curs 2008-2009. Són dades que recull CCOO i que detallen que el creixement d'aquestes classes s'apropa al 23%. Múrcia la segueix, amb gairebé el 18%. Pel que fa a Infantil, supera en un 25% les de la pública, ja que hi han augmentat un 60% des del curs 2008-2009.

En total, les Balears tenen 2.393 centres, dels quals 1.399 són públics i 994 privats i concertats. De fet, devers un 40% de tota l'escolarització de les Balears és en centres d'aquest tipus.

El sindicat denuncia que en aquest període analitzat la despesa pública en educació a les Balears, "en comptes de dirigir-se cap a les necessitats del sector públic, s'ha dirigit a la creació d'unitats concertades".

L'escola pública té ràtios més baixes

L'informe també detalla que el nombre d'estudiants ha crescut per damunt del de les aules i que les ràtios hi augmenten especialment, cinc vegades més als centres públics que als privats –tot i que encara són més baixes en els públics.

El conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat que "s'ha d'escolaritzar tothom" i que la "prioritat" del Govern és l'escola pública, però que no cerca cap "enfrontament" amb la concertada. "No entram en la dinàmica pública contra concertada", ha expressat. En aquesta línia, March ha recordat que "si a algú se li acudís llevar-la [l'escola concertada], no podria fer-ho, ni per raons econòmiques ni constitucionals".

A més, detalla que es creen unitats per la forta demanda d'escolarització, incrementada per l'elevat nombre d'alumnes nouvinguts. March ha volgut concloure que "en les guerres ideològiques tots hi perdem".

stats