Balears 28/09/2016

Cauen en picat les hipoteques concedides a les Balears

El juliol se'n van firmar un 40% menys que el mateix mes de l'any passat

Efe / Ara Balears
1 min
La signatura d'hipoteques va disminuïr a Balears. / ARA BALEARS

PalmaLes hipoteques concedides a les Balears van caure un 40,9% el mes de juliol, segons dades publicades aquest dimecres per l'INE, que situen les Illes com la segona comunitat amb la baixada més pronunciada, mentre que la caiguda mitjana estatal és del 15% (el primer descens en dos anys). Només Catalunya va experimentar un lleuger creixement (del 0,9%) el juliol respecte del 2015.

La reducció dels contractes s'explica per la suspensió de la inscripció d'algunes hipoteques per part dels Registres de la Propietat, que seguien la jurisprudència creada del Tribunal Suprem sobre el caràcter abusiu d'algunes clàusules referents al tipus d'interès de demora. Aquestes hipoteques s'inscriuran als registres a mesura que se'n vagin solucionant els defectes.

En total, van firmar-se 734 hipoteques i es van deixar, sobretot des dels bancs, 131 milions d'euros, un 22,2% més del que es va prestar el juliol del 2015 però un 4,8% menys que el juny d'enguany. En l'àmbit estatal, en canvi, la reducció respecte del juny és molt més pronunciada: un 24%.

stats