Societat
Balears 26/07/2013

Només un de cada cinc funcionaris de Cort haurà de saber català

El PP aplicarà imminentment la Llei de Funció Pública, que elimina l'obligatorietat de conèixer la llengua pròpia per fer feina a l'Administració Pública

A. Zurimendi
1 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat avui que començarà a aplicar la Llei de Funció Pública abans que acabi el mes de juliol i això implicarà que només un de cada cinc funcionaris municipals haurà d'acreditar coneixements de català. Així ho ha comunicat la regidora Irene San Gil als representants sindicals dels treballadors municipals, tot justificant-ho en l'obligatorietat de donar compliment a la llei aprovada per l'executiu Bauzá el passat estiu de 2012.

D'aquesta manera, el coneixement mínim de la llengua catalana deixa de ser un requisit per a fer feina a l'Ajuntament de Palma. La rebaixa lingüística deixarà el català en just un mèrit, a l'hora d'accedir a la Funció Pública. "La llei és d'obligada aplicació en el conjunt de les administracions de les Illes", recordà San Gil. La regidora conservadora, a més a més, intentà llevar ferro a la modificació lingüística tot recordant que el requisit d'exigir el corresponent nivell de català es mantindrà per el 19,25% de la plantilla municipal.

Es tracta de llocs de feina on el contacte amb el públic és bàsic. D'aquesta forma, sobre un total de 2.879 llocs de treball, es mantindrà el requisit de català en només un de cada cinc.

stats