Balears 29/06/2017

Castro arxiva provisionalment el cas Son Espases per a Villar Mir

El jutge dona per finalitzada la investigació de la causa i continua amb els tràmits per jutjar Matas i Castillo

Anna Schnabel
2 min
Juan Miguel Villar Mir, ahir als jutjats de Palma

PalmaEl jutge d'Instrucció 3 de Palma, José Castro, ha dictat aquest dijous una interlocutòria en la qual resol l'arxivament provisional i parcial per a l'empresari Juan Miguel Villar Mir en el marc del cas Son Espases. Tanmateix, dona continuïtat als tràmits per fer seure a la banqueta dels acusats l'expresident del Govern Jaume Matas i l'exconsellera de Salut i Consum Aina Castillo. Els delictes que se'ls podria acabar atribuint són els de malversació de doblers públics, prevaricació administrativa, tràfic d'influències i frau a l'Administració.

Jaume Matas i el seu advocat, a l'Audiència de Palma, una imatge que ja es va fent habitual.

Castro també ha acordat el sobreseïment provisional i parcial per a l'exgerent del PP balear Fernando Areal i per a dos alts càrrecs de la constructora de Villar Mir OHL, si bé ha donat continuïtat al procediment per jutjar l'exdirector general de l'Institut Balear de Salut, el promotor Joaquín Sergio Beltrán i Jesús Peinado.

El cas Son Espases investiga si va manipular-se el concurs que s'adjudicà a l'empresa constructora que aixecà l'hospital més famós de Palma, Son Espases. No obstant això, OHL finalment va perdre en detriment de Dragados, propietat de Florentino Pérez, per 780 milions d'euros.

Cal recordar que l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma Javier Rodrigo de Santos va declarar davant el jutge instructor que durant la tramitació del concurs de Son Espases es varen demanar comissions tant a OHL com a Dragados i a les altres licitadores.

La interlocutòria suposa, tanmateix, la finalització de la investigació, i dona continuïtat als tràmits de les acusacions personades en el litigi i la sol·licitud d'obertura del judici oral o bé l'arxivament de la causa, si escau. Disposen, per a això, de 20 dies. Tanmateix, la interlocutòria no és ferma i pot recórrer-se davant l'Audiència de Palma.

stats