Balears 20/06/2016

Carrils per a gossos, banderes per a cada barri o municipalitzar els molins: els palmesans ja poden votar el pressupost participatiu

Cort ha descartat l'11% dels suggeriments per defectes de forma o extralimitar-se de les competències municipals

Jaume Vinyas
2 min
La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la directora general de l'àrea, Marina Orell.

PalmaEls residents a Palma amb targeta ciutadana ja poden votar entre les 275 propostes acceptades per a formar part del pressupost participatiu. Cort ha reservat una partida d'un milió d'euros que s'invertiran en les propostes més votades entre avui i dia 30 de juny. Per participar, cal anar a aquesta plana web.

Segons ha informat l'equip de Govern municipal, de les 309 propostes presentades entre entitats i persones individuals, 34 han estat rebutjades per part de la Comissió Tècnica. Els motius són ben diversos: per defectes de forma o per no correspondre a una inversió o activitat, per implicar la contractació directa de tercers, ser pròpia d'un programa de subvencions o ja estar en tramitació. També s'han rebutjat les que no corresponen a competències de l'Ajuntament. En aquests casos, la proposta ha estat derivada a la institució corresponent.

Per a tots els gustos

La llista de propostes és molt variada però té, majorment, una visió social o ecologista. La millora o ampliació del carril bici, mesures per fomentar el consum d'energia verda, la millora dels equipaments culturals o gestos per a la integració de la població immigrant són algunes de les opcions que els palmesans poden votar.

En una convocatòria oberta, no podien faltar altres propostes més curioses. Un ciutadà demana "una xarxa cohesionada per tota la ciutat" de carrils per a gossos. Un altre particular proposa cobrir la ciutat amb teles "aprofitant les postences que es posen per a la decoració nadalenca. Hi ha qui proposa cursos gratuïts de rus o crear una bandera per a cada barriada de Palma i penjar-la "perquè així els veïnats se sentiran orgullosos de viure a aquella barriada". També es proposa votar per "municipalitzar" els molins de Palma i restaurar-los per generar energia neta.

Es tracta de la primera vegada que es du a terme una iniciativa d'aquest tipus, promoguda pel departament de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial.

La regidora Eva Frade va apuntar, el dia de la presentació, que "volem donar protagonisme als ciutadans i ciutadanes, no només donant-los veu i vot cada quatre anys, sinó també donant-los representació continuada per opinar sobre què feim amb els doblers públics i en quina necessitat és més adequat fer la inversió".

stats