Balears 18/03/2017

'El Podem que volem' carrega contra la directiva autonòmica i li exigeix un cara a cara amb les bases

Els autors del Manifest de Sineu demanen una assemblea presencial que substitueixi convocatòries telemàtiques de renovació de càrrecs i presa de decisions

Martí Gelabert
2 min
Alguns dels membres de 'El Podem que volem'

PalmaUna assemblea ciutadana autonòmica i presencial. Per debatre, discutir i avaluar. Que es distanciï de les convocatòries telemàtiques de renovació de càrrecs i presa de decisions que, els actuals òrgans directius de Podem, impulsen. Aquest és el reclam de 'El Podem que volem', els autors de Manifest de Sineu, que detalla punts per millorar la transparència al partit. Així ho han advertit aquest dissabte dematí davant els mitjans.

"La necessitat de transparència a Podem és un clam. No només econòmica, sinó política", ha exposat un dels portaveus, Silvio Prado. En aquesta direcció, han carregat de manera dura contra l'actual directiva del partit. Els han acusat d'allunyar-se dels pobles i establir un búnquer polític a Ciutat. "Tot es queda a Palma, en el Parlament, i no surt d'allà. Això no és Podem". També han deslegitimat el funcionament actual del comitè ciutadà autonòmic: "Ja té menys de la meitat dels seus components perquè ha anat renunciant, i atempta contra l'organització reglamentària de Podem".

Des d'aquest grup social, també s'han carregat contra el secretari d'organització a Balears, Alejandro López: "És una persona que no compta amb l'aval dels militants". Per això mateix reclamen un cara a cara, que "s'enfronti" a les bases.

Segons el document organitzatiu aprovat a Vistalegre II, es necessita un 30% del suport dels cercles actius per convocar l'assembla com a òrgan de màxima representativitat dins el partit. Un percentatge que, asseguren, ja han assolit. Aquests mateixos cercles són els que tramitaran oficialment la convocatòria. Asseguren que l'assemblea és una primera passa per planificar i exigir responsabilitats polítiques.

De moment, dia 25 de març a Inca es convoca una assemblea per seguir definint estratègies. "Estam a les portes de les municipals i tenim molta feina per fer", ha advertit Jorge Sans, un altre dels integrants.

stats