Balears 28/12/2017

Carme Forcadell: "És un honor entregar un premi per als Jordis"

La presidenta del Parlament català rebutja xerrar de la situació política a Catalunya en la seva visita a Palma

C. Buades
1 min
Picornell i Forcadell, aquest dijous al Parlament.

PalmaLa fins ara presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha visitat aquest dijous Palma per assistir a la gala de la Nit de la Cultura i, després d'una audiència prèvia amb el seu homònim a les Illes, Balti Picornell, ha assegurat que, per ell, "és un honor" entregar el premi que l'Obra Cultural Balear donarà aquesta nit als Jordis (Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, respectivament, empresonats des de fa dos mesos).

"Són dues persones empresonades, innocents" a les quals s'ha tancat a la presó "per les seves idees", ha afirmat Forcadell en referència als guardonats d'aquesta nit a la gala dels premis 31 de desembre, una qüestió que ha aixecat polèmica a les Illes des que es va fer pública.

Tant Forcadell com Picornell han recordat en diverses ocasions que la seva trobada "s'emmarca en les relacions institucionals" i que la presència de la presidenta del Parlament català suposava "tornar la visita" que Picornell li va fer al setembre, quan va assistir a l'acte d'entrega de medalles als mossos d'esquadra per la seva feina durant els atemptats del passat mes d'agost.

Per això, Forcadell ha rebutjat fer declaracions sobre la seva possible intenció de repetir com a presidenta de la Cambra catalana (les corts van ser dissoltes per a les eleccions del 21 de desembre i, actualment, ella és la presidenta de la diputació permanent). El que sí que ha dit és que "s'ha començat a negociar" i que, en qualsevol cas, mantenir-se en el càrrec és "una decisió política i personal".

stats