Publicitat
Publicitat

PRESSUPOSTS MUNICIPALS

El cap de tallers de l’EMT ha de saber anglès; català, no

MÉS denuncia un concurs de contractació “fet a mida”

Entre els requisits per optar a la contractació com a cap de tallers de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) hi ha el coneixement de l’anglès -però no el del català, que just és un mèrit-, ser enginyer tècnic especialitzat en automoció i tenir fins a tres anys d’experiència com a cap de tallers d’una flota de vehicles, però també si aquesta ha estat de vaixells o avions. Aquests requisits formen part del concurs per cobrir la plaça vacant de cap de tallers dels autobusos municipals -l’actual es jubila- que el consell d’administració de l’EMT aprovà ahir i que el grup municipal de MÉS denuncia perquè considera que es tracta d’un concurs “fet a mida”.

“Deixant ja a una banda el menyspreu al coneixement del català, fa molt mala olor que s’hi incloguin aquests tres requisits”, digué ahir el portaveu ecosobiranista a l’Ajuntament, Antoni Verger, que durant la reunió del consell d’administració exposà les seves crítiques davant el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, i el gerent de l’EMT, Juan Iglesias.

Verger recordà que l’actual gerent de l’empresa pública prové del sector aeronàutic, després d’haver fet feina a la companyia aèria Spanair, i relacionà això amb el fet que el requisit de tres anys d’experiència com a cap de tallers inclogui la possibilitat d’haver-ho estat d’una flota d’avions. “Les nostres sospites també estan fonamentades en el fet que durant aquesta legislatura ja s’ha contractat un directiu de l’EMT que havia fet feina a Spanair”, digué el portaveu de MÉS, que instà els responsables a optar per un concurs de promoció interna dins els tallers de l’EMT en lloc de fer aquest concurs.

El qüestionament sobre això va provocar un fort debat entre Vallejo i Verger durant la reunió del consell d’administració, segons explicà l’ecosobiranista, i el regidor de Mobilitat acabà recordant la imputació de Verger en el cas de la compra de trens per part de Serveis Ferroviaris (SFM) durant la legislatura passada, perquè va considerar que d’aquesta manera queda desautoritzat per per assenyalar sospites en aquesta contractació.

Comissions pressupostàries

Durant ahir al matí pràcticament tots els regidors de l’equip de govern comparegueren davant les comissions municipals per donar compte de les distintes partides dels seus departaments en els pressuposts de l’Ajuntament per al 2015. La jornada serví per comprovar que els comptes municipals presenten pocs canvis significatius respecte dels d’enguany.

Entre les principals novetats que encara no havien estat avançades, el tinent de batle de Turisme, Álvaro Gijón, va anunciar que a principis de l’any 2015 es posarà en marxa la pàgina web de destinació de Palma per a turistes amb el domini ‘visitpalma’. Així mateix, hi haurà partides per obrir un nou punt d’informació turística a l’aeroport de Palma, com també per treure dos concursos de relacions públiques per atreure els mercats escandinau i espanyol.