El canvi de sentit a les avingudes de Vila no serà efectiu fins al 2017

El regidor de Mobilitat, Juan José Hinojo, anuncia que enguany només es podrà canviar un tram d’Ignasi Wallis. Vila suporta diàriament més de 80.000 vehicles

Les dues fases del Pla de mobilitat de Vila, que preveu un canvi de sentit d’algunes de les principals avingudes de la ciutat, no es faran efectives almenys fins a final de l’any vinent. Així ho ha reconegut avui el regidor de Mobilitat del municipi d’Eivissa, Juan José Hinojo, qui ha matisat que enguany, a partir d’octubre i coincidint amb l’inici de les obres de vianalització del passeig de Vara de Rey, “es canviarà un tram de l’avinguda d'Ignasi Wallis” i, “provisionalment”, el carrer de Bartomeu Vicent Rosselló, que uneix aquesta avinguda amb la de Santa Eulària.

El regidor ha explicat aquest calendari en el marc de les activitats per commemorar la Setmana europea de la mobilitat. Per això avui l’Ajuntament i Amics de la Terra han “ocupat” tres espais d’aparcament a la zona blava de Vara de Rey com a acte simbòlic. Això, malgrat que Vila, com cada dia, hagi suportat avui l’entrada de més de 80.000 vehicles, el doble dels que hi ha censats a tot el municipi.

Recordam que a l’octubre aquest passeig, considerat el centre del nucli urbà d’Eivissa, començarà les obres per esdevenir d’ús exclusiu per a vianants. “Des d’octubre, aquest passeig restarà reservat als treballadors i obrers, però des de maig estarà a l’abast de tots els ciutadans”.

D'altra banda, des d’Amics de la Terra han reclamat que les accions polítiques vagin cap a una “sostenibilitat més sostenible”. El seu portaveu, Jordi Salewski, ha mantingut que “Eivissa pot ser un referent del canvi de mobilitat i apostar per la sostenibilitat real”.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF