La candidatura unitària d'esquerres Junts per Sóller es trenca

Guanyem Sóller ha informat avui de la seva desvinculació

Guanyem Sóller ha informat avui de la seva desvinculació de la candidatura unitària d'esquerres Junts per Sóller, creada per a les eleccions municipals del 24 de maig, i ha acusat de la ruptura PSOE i MÉS.

La formació política ha justificat la seva decisió en un comunicat i l'ha atribuïda al "gir en les posicions de PSOE i MÉS" durant la darrera setmana, quan han pretès "excloure i minimitzar les posicions que representa l'esquerra alternativa".

"Lamentam la manca de capacitat inclusiva i de diàleg de les forces polítiques tradicionals que han centrat la negociació i els seus interessos en el repartiment de cadires en comptes de la política que necessiten les classes populars i la majoria de Sóller", indica la nota.

Els responsables de Guanyem Sóller asseguren que han trobat "un excés de protagonisme" dels dos grans partits durant el projecte de treball de constitució de Junts per Sóller, que els ha impedit avançar defensant la seva ideologia.

Han recalcat que la idea inicial de Junts per Sóller "va ser sempre la renovació, fer política d'una manera diferent, propera al poble i dirigida per aquest".

En la nota es comprometen a "treballar per tornar la il·lusió des d'una candidatura de canvi i d'unitat popular, oberta a tota la ciutadania", i conviden la població a sumar-se al projecte que defineixen com a "democràtic, obert i assembleari".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF