Balears 24/04/2017

Cancel·len les visites de Valtonyc a dos instituts de Mallorca

La decisió, presa "a l'uníson", arriba quasi un mes després que els alumnes de l'IES Santa Margalida l'entrevistassin per a la revista del centre

Anna Schnabel
1 min
VALTONYC L’advocat defensor del raper mallorquí apel·larà al Tribunal Suprem i en demanarà l’absolució al·legant que “cantar no és un delicte” i que fer-ho és “l’exercici d’un dret fonamental, més important que el delicte que li han atribuït”.

PalmaL'IES Manacor i l'IES Felanitx han cancel·lat aquest dilluns les visites del raper mallorquí Valtonyc previstes per a demà i demà passat, segons ha informat el col·lectiu de solidaritat amb el músic a les xarxes socials. Aquesta decisió, que amb paraules del cantant ha estat presa "a l'uníson", arriba quasi un mes després que els alumnes de l'IES Santa Margalida l'entrevistassin per a la revista del centre.

Josep Valtonyc Beltran: Fascismo es que me cancelen dos charlas al unísono por miedo y presiones, una que tenía mañana y...

Posted by Grup de suport llibertat Valtonyc on Monday, April 24, 2017

Dies després de la visita del raper a l'escola, el PP i Ciutadans van activar les alarmes "lamentant" que un condemnat per enaltiment al terrorisme "adoctrinàs" menors. Aquest fet va instar la Conselleria d'Educació a encarregar un informe sobre la visita al Departament d’Inspecció Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat.

Per Valtonyc, l'anul·lació de les dues visites previstes, que arriba en plena elaboració del recurs de la sentència de l'Audiència Nacional, no és més que una mostra de "feixisme" que obeeix a la "por" i a "pressions". A més, hi ha afegit que "amb amenaces i denúncies intenten silenciar tot allò que no els agrada".

stats