Balears 24/05/2017

Canàries tanca un acord amb Madrid per tenir un descompte de residents del 75%

El Govern de Francina Armengol ha afirmat que el compromís també "s'haurà d'aplicar" a les Balears

Ara Balears
1 min
La tarifa plana en els vols entre illes s’endarrereix

PalmaLes Illes Canàries tindran un descompte de resident del 75% en els bitllets d'avió i vaixell per viatjar entre illes. Així ho ha anunciat Nueva Canarias, formació que ha arribat a un acord amb el govern central perquè els ciutadans de les Canàries es beneficiïn d'un descompte "indefinit".

La reacció del Govern de les Illes Balears no s'ha fet esperar. La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha fet un comunicat en el qual assegura que "qualsevol acord sobre millores en les bonificacions en la connectivitat aèria i marítima" al qual arribi el govern central amb les Canàries també s'haurà d'aplicar a les Balears.

El president de NC, Román Rodríguez, ja va explicar que la prioritat del seu partit en les negociacions amb l'Estat per donar suport als pressupostos de 2017 era aconseguir que aquest descompte s'elevàs del 25% al 75%. Rodríguez considera que es tracta d'un "acord històric". S'aplicarà des d'aquest estiu.

A les Balears s'espera ara que es pugui tenir un acord amb les mateixes condicions. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, indicà el gener passat a Palma que s'estava estudiant la implantació d'un "sistema homogeni" per als dos arxipèlags. És a dir, la proposta de la tarifa plana entre illes, segurament, acabarà descartada.

Així, el Govern de Francina Armengol considera que l’anunci fet per Nueva Canarias que hi ha acord amb l'Estat per elevar del 50 al 75% el descompte de resident per als trajectes entre illes demostra que hi ha disposició a millorar les bonificacions, "una mesura que, necessàriament, ha de ser per als residents dels dos arxipèlags".

stats